Pană de curent în Franța: 75.000 de clienți, fără curent electric. Furtuna Gerard a făcut prăpăd
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pană de curent în Franța: 75.000 de clienți, fără curent electric. Furtuna Gerard a făcut prăpăd / Foto: Pixabay
Pană de curent în Franța: 75.000 de clienți, fără curent electric. Furtuna Gerard a făcut prăpăd / Foto: Pixabay
Mii de francezi au rămas fără curent electric.

Pană de curent în Franța, după furtuna Gerard. Distribuitorul francez de electricitate Enedis, o unitate a grupului de utilităţi EDF, a anunţat luni că aproximativ 75.000 de clienţi au rămas fără curent electric după ce furtuna Gerard a lovit regiuni din vestul ţării, transmite  Agerpres, citând Reuters.

Peste 20 de departamente franceze din vestul şi nordul ţării şi din jurul Parisului se află sub cod portocaliu - al doilea cel mai ridicat nivel de atenţionare - de vânt puternic, ploi abundente şi posibile inundaţii provocate de furtuna Gerard.

Departamentele sudice Cantal şi Lozere nu vor fi afectate de această furtună, însă se află în alertă pentru ninsori abundente, potrivit Meteo France.

Precizăm că și SUA se confruntă cu furtuni puternice. Joe Biden a declarat stare de catastrofă majoră în California, unde noi intemperii sunt aşteptate luni, după trei săptămâni de precipitaţii inedite, care au făcut deja cel puţin 19 victime. Deşi este dificil să se stabilească o legătură directă între aceste furtuni în serie şi schimbările climatice, unii dintre oamenii de ştiinţă explică în mod regulat că încălzirea climei sporeşte frecvenţa şi intensitatea fenomenelor meteorologice extreme. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel