Pământul, amenințat de un flux de plasmă dinspre Soare, pe 22 august
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Un flux enorm de plasmă se îndreaptă cu o viteza de 930 de kilometri pe secundă spre Terra, potrivit astrofizicienilor, care au înregistrat o erupție de masă coronală pe Soare.  

Fenomenul  ar putea genera o furtună magnetică la intrarea  în coliziune cu magnitorsfera planetei, scrie incomemagazine.ro. NASA precizeaza în comunicatul emis cu acest prilej că fenonomenul nu constituie un pericol pentru Pământ.

Câmpul magnetic al Pământului va fi afectat la 22 august, dar eventualitatea producerii unei furtuni magnetice de proporții este estimată la 1%. Prin urmare, nu există riscul apariției unor perturbări majore în funcționarea sistemelor de comunicații, radio și electronice.

 Totuși, experții nu exclud posibile probleme pentru sateliții orbitali. De obicei, plasma care părăsește Soarele în cazul unor erupții coronale trece pe langa Terra, aceasta erupție reprezentând un fenomen mai rar întâlnit.

 Erupțiile de masă coronala diferă de exploziile solare, când o mare parte din energie este eliberată sub formă de raze electromagnetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel