Pământul a simțit FUZIUNEA a două găuri negre de acum ȘAPTE miliarde de ani. Explicații impresionante
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Fuziunea a două găuri negre a creat o „undă de șoc” gravitațională cu puterea a 8 sori, cea mai mare înregistrată vreodată.

Conform BBC, semnalul provenit în urma acestui eveniment a călătorit 7 https://www.bbc.com/news/science-environment-53993937miliarde de ani pentru a ajunge pe Pământ, însă a fost încă suficient de puternic pentru a mișca detectoarele americane și italiene, anul trecut. Cercetătorii au spus că coliziunea dintre cele două găuri negre a produs o singură entitate cu o masă de 142 de ori mai mare decât cea a soarelui nostru.

Descoperirea este una importantă fiindcă, până acum, oamenii de știință au identificat fie găuri negre mai mici sau mult mai mari. Această nouă observație a inaugurat o nouă clasă de găuri negre intermediare, între 100-1.000 de mase solare. „Este incredibil, serios”, a spus prof. Nelson Christensen de la Observatorul Cote d’Azur. „Semnalul s-a propagat 7 miliarde de ani. Așa că acest eveniment s-a întâmplat fix înainte de jumătatea vechimii universului, iar acum a mutat mecanic detectoarele noastre de pe Pământ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel