Palmele indică totul despre sănătatea ta. De ce boli poți suferi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mâinile și, în special palmele, au fost considerate încă din vechi timpuri o sursa de indicii prețioase pentru starea de sănătate a unei persoane.

Cercetează-ți cu atenție palmele, dar și degetele și unghiile pentru a observa schimbări care pot indica unele boli de care suferi fără să știi, scrie ele.ro.

Nu ignora indiciile oferite de palmele tale și discută orice schimbări ale aspectului lor cu medicul specialist. În unele cazuri, puțină atenție la mâini te poate ajuta să descoperi la timp o boală care îți poate pune în pericol viața.

Iată câteva semne despre sănătatea ta pe care le poți descifra analizându-ți palmele:

Palmele uscate

Atunci când ai mâinile foarte uscate si observi si ca pielea palmelor s-a uscat, problema ar putea ține de reducerea activității glandei tiroide. În mod normal, palmele nu se usucă, fiind lubrifiate de grăsimea secretată în mod constant.

Alte cauze pentru palmele uscate sunt: sensibilitatea la unele ingrediente din săpun sau alte cosmetice și scăderea nivelului de estrogen din organism, întâlnită în mod natural după menopauză.

Palmele umede

În condiții de stres sau anxietate, temperatura palmelor crește, iar pielea transpiră. Dacă ai palmele umede foarte des, chiar și atunci când nu ești stresată, problema ar putea fi hiperactivitatea glandei tiroide.

Când palmele umede sunt însoțite și de o pierdere în greutate aparent fără motiv, ai nevoie de un consult de specialitate pentru tiroidă ca sa beneficiezi de tratamentul corect.

Palmele înroșite

Înroșirea palmelor semnalează de cele mai multe ori o boală a ficatului. Ciroza, care poate fi cauzată de excesul de alcool sau de hepatita C, produce o înroșire a pielii palmei în special la extremități, de-a lungul marginilor ce includ degetul mare și degetul mic.

Înroșirea palmelor poate fi și un simptom al artritei, al unor probleme ale glandei tiroide și chiar semn al unei sarcini.

Umflături în palme

Umflăturile neobișnuite în palme pot fi un semn al cancerului ovarian, dar acest simptom nu este întâlnit foarte des. În schimb, umflăturile articulațiilor degetelor sunt un semn clar al artritei sau al reumatismului, probleme care afectează de obicei degetele după ce sunt deja prezente la nivelul coapselor sau al altor articulații.

Depozite de grăsime

După ce ai cercetat palma, întoarce-o și strânge pumnul. Zonele dintre oasele de la baza degetelor sunt afundate în mod obișnuit, dar, dacă observi umflături de culoare gălbuie în această zonă, ai de-a face cu depozite de colesterol. Discută problema cu medicul și asigură-te ca nivelul colesterolului este ținut sub control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel