Data actualizării:
Data publicării:

Palestinienii se pregătesc pentru evacuarea din Rafah în urma planului israelian de asalt - Reuters

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Israelul ar vrea să mute populația înapoi în nord, acolo de unde au fugit inițial palestinienii, înainte de a începe asaltul asupra ultimei zone în care IDF-ul nu a călcat până acum.

Înghesuiți în și în jurul orașului Rafah, peste 1 milion de palestinieni se pregătesc pentru finalizarea planului Israelului de evacuare și lansării unui asalt terestru împotriva teroriștilor Hamas din sudul orașului Gaza. Organizațiile de ajutor au avertizat că un număr mare de civili ar putea muri în ofensiva israeliană, iar Agenția ONU pentru Refugiați Palestineni a declarat că nu știe cât timp poate lucra "într-o operațiune cu un asemenea nivel ridicat de risc".

"Există o senzație de anxietate crescândă, panică în Rafah", a declarat Philippe Lazzarini, șeful agenției UNRWA. "Oamenii nu știu unde să se ducă."

Vineri, biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că armata a primit ordin să dezvolte un plan "pentru evacuarea populației și distrugerea" a patru batalioane Hamas, desfășurate în Rafah. Israelul susține că nu poate atinge obiectivul de eliminare a militanților islamiști care conduc Fâșia Gaza atâta timp cât acele unități rămân acolo.

Declarația, emisă două zile după ce Netanyahu a respins o propunere de încetare a focului din partea Hamas, deschide calea pentru eliberarea ostaticilor ținuți de militanții palestinieni, fără a oferi detalii suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel