Paleologu: USL nu se va destrăma, vrea să dețină puterea
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

USL nu se va destrăma înainte de 2013, a declarat

Întrebat de RFI dacă vede PDL în Guvern după alegerile din 9 decembrie, Theodor Paleologu a susținut că USL va avea mai multe voturi decât PDL la parlamentare, dar dacă scorul va fi 45 la 25, PDL este în drept să dorească să participe la guvernare. Totuși, deputatul PDL a adăugat că șansele PDL de a obține scorul de 25 este puțin probabil, comparând relația USL-PDL cu balada Miorița:

"Totul este posibil, depinde de rezultate. Evident că cele mai multe voturi le va avea Uniunea Social Liberală, este clar. Depinde însă cu cât mai mult decât noi. Dacă este un scor 45 la 25, de exemplu, din punctul meu de vedere, PDL-ul este în drept să dorească să participe la guvernare. Dar sigur că acest lucru e puţin probabil, pentru că e ca-n Mioriţa, avem alianţa celor doi ciobani, pentru a-l elimina pe al treilea!". Deputatul PDL a precizat că USL nu se va destrăma îniante de 2013, pentru partidele din Uniune vor fi unite de dorinţa de a deține puterea, prin înlăturarea a tot ceea ce ar putea avea legătură cu PDL: "USL-ul, eu nu cred că se va destrăma, cred că-i va ţine împreună dorinţa de a exercita puterea, de a impune prim-ministrul, de a-i numi pe oamenii apropiaţi în funcţii, pentru a scoate tot ce-i valoros, pentru simplul motiv că a fost numit sau promovat de noi".

Theodor Paleologu a avertizat că 2013 va fi un an "catastrofal", atât din plan economic, cât și politic:"Eu nu cred că USL-ul se va destrăma aşa uşor, însă va fi enorma dezamăgire, pentru că anul 2013 va fi fără îndoială cel mai greu de până acum şi nu exagerez acest lucru, pentru că am anumite informaţii. Legat de fondurile europene. Există o enormă exasperare faţă de România în cercurile europene, iar această propagandă deşănţată şi iresponsabilă împotriva instituţiilor europene nu face decât să agraveze situaţia României, să ne izoleze şi 2013 va fi din acest punct de vedere un an absolut catastrofal!", a afirmat deputatul PDL, conform aceleiași surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel