Palatul Parlamentului, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la 2 ani de la izbucnirea războiului. Moment de reculegere în plen
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
La doi ani de la declanșarea agresiunii ilegale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, România își exprimă solidaritatea și sprijinul față de poporul ucrainean printr-o serie de gesturi simbolice.

Începând cu ora 19:30 în seara zilei de sâmbătă, 24 februarie, fațada principală a Palatului Parlamentului, orientată către Piața Constituției, va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei.

Într-un alt gest de solidaritate, drapelul Ucrainei va fi arborat la intrarea principală a Palatului Parlamentului în aceeași zi, marcând astfel sprijinul ferm al României față de poporul ucrainean în lupta sa pentru independență și democrație.

Sacrificiul și suferința poporului ucrainean vor fi comemorate solemn și în cadrul forului legislativ român. Camera Deputaților va ține un moment de reculegere în memoria cetățenilor ucraineni care și-au pierdut viața în acest război nejustificat. Acest moment solemn va avea loc în ședința de plen a Camerei Deputaților, programată pentru luni, 26 februarie.

Aceste gesturi reprezintă expresia angajamentului României față de valorile fundamentale ale democrației, drepturilor omului și suveranității statelor, subliniind totodată solidaritatea țării noastre cu poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate și independență.

Anunțul Camerei Deputaților

„La împlinirea a doi ani de la declanşarea agresiunii ilegale, ilegitime şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, faţada principală a Palatului Parlamentului, dinspre Piaţa Constituţiei, va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei, sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 19.30.

De asemenea, drapelul Ucrainei va fi arborat, în aceeaşi zi, la intrarea principală a Palatului Parlamentului. Sacrificiul poporului ucrainean va fi marcat de Camera Deputaţilor printr-un minut de reculegere pentru cetăţenii ucraineni care şi-au pierdut viaţa în acest război nejustificat, luni, 26 februarie, în şedinţa de plen a forului legislativ”, se arată în comunicatul de presă publicat de Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel