Palatul Buckingham neagă că Regina ar fi vorbit cu Boris Johnson înainte de demisie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Palatul Buckingham neagă că Regina Elisabeta a II-a ar fi vorbit cu premierul demisionar Boris Johnson. 

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze dacă regina Elisabeta a II-a a avut vreo comunicare cu premierul britanic Boris Johnson joi dimineață, a informat agenția de presă britanică AP și CNN

Regina se află la Castelul Windsor, iar Circulara Curții a înregistrat că și-a ținut audiența săptămânală prin telefon cu Johnson miercuri seara, potrivit PA.

O guvernare definită de scandaluri

Guvernul lui Boris Johnson a fost afectat de o serie de scandaluri, de la acuzații de nerespectare a regulilor de carantină și dezvăluiri privind petrecerile ilegale organizate în Downing Street, până la acuzații de abuz din partea parlamentarilor conservatori. Keir Starmer, liderul Partidului Laburist din opoziție, a răspuns la informațiile conform cărora Boris Johnson demisionează din funcția de lider al Partidului Conservator, numind aceasta „vestire bună”.

”El a fost întotdeauna inapt pentru această funcție”, a spus Starmer într-o declarație distribuită pe Twitter. "El a fost responsabil pentru minciuni, scandaluri și fraudă la scară industrială. Și toți cei care au fost complici ar trebui să le fie total rușine".

"Sunt la putere de 12 ani. Prejudiciul pe care l-au adus este profund. Doisprezece ani de stagnare economică. Doisprezece ani de lipsa calității serviciilor publice. Doisprezece ani de promisiuni goale. Este suficient. Nu trebuie să schimbăm la vârf, avem nevoie de o schimbare adecvată a guvernului. Avem nevoie de un nou început pentru Marea Britanie", a spus liderul opoziţiei pe Twitter.

Boris Johnson renunță la postul său de premier al Marii Britanii

Boris Johnson ar urma să demisioneze, după un val de scandaluri în care a fost implicat. Au existat mai multe demisii până la aceasta anunțată a premierului britanic. De două luni, situația este foarte complicată în Marea Britanie pentru Boris Johnson. 

”După un val de demisii din guvernul său, premierul își va anunța plecarea din Downing Street, mai târziu” anunță SkyNews. Astfel, Boris Johnson va demisiona astăzi din funcția de prim-ministru. Plecarea sa vine în urma unui val de demisii din Guvern. Presa citată scrie că demisia a venit după o discuție între premierul britanic și Graham Brady, președintele 1922 Committee. Un nou lider conservator urmează să fie stabilit de către partid în octombrie. De altfel, Boris Johnson are și o pretenție: de a rămâne în funcție până în toamnă, chiar dacă-și va da demisia astăzi. 

Aproape 50 de parlamentari britanici au demisionat din cauza conducerii premierului Boris Johnson, care a refuzat anterior să renunţe la poziţia sa.

Criza politică a fost generată de demisia, marţi, a miniştrilor Finanţelor şi Sănătăţii, care au afirmat că şi-au pierdut încrederea în prim-ministru. Miercuri, un grup de miniştri s-a întâlnit cu Boris Johnson la reşedinţa sa oficială şi i-a solicitat să demisioneze. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel