Palada: Băsescu nu lua niciodată terenul dacă acționa după logica prezidențială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Traian Băsescu, decorare jurnalist norvegian
Traian Băsescu, decorare jurnalist norvegian
Mirel Palada prezintă două scenarii rezultate din decizia lui Traian Băsescu cu privire la legea de reducere a CAS.

VEZI ȘI: Principele Nicolae a fost încoronat-FOTO

În plus, referitor la moșia de la Nana, Mirel Palada susține că Traian Băsescu nu ar fi luat niciodată terenul dacă acționa după logica prezidențială.

"Dacă Traian Băsescu promulgă legea, înseamnă că acţiunile sale legate de legea reducerii CAS au fost doar balet politic. Dacă, în schimb, Preşedintele retrimite legea la Parlament, atunci o altă iluzie dispare - aceea că Traian Băsescu este un om de dreapta. Preşedintele este de dreapta doar din gură. Doar atunci când vorbeşte despre austeritate, de tăieri de pensii şi salarii, de închis spitale şi de stat minimal. Atât a înţeles Traian Băsescu din concepţia economică a dreptei.

Preşedintelui îi este total străin conceptul de relaxare fiscală. Pentru domnia sa reducerea taxelor produce doar găuri în buget, nu şi stimulare a economiei şi creare de locuri de muncă. Domnul Băsescu priveşte macroeconomia drept contabilitate. Este greşit şi o să încerc să explic folosind o situaţie foarte dragă Preşedintelui. Dacă şeful statului ar fi folosit logica din cazul reducerii CAS în achiziţia terenurilor de la Nana, atunci n-ar mai fi luat niciodată împrumutul de la CEC. Că doar era o gaură de un milion de euro şi o rată lunară de peste 300 de milioane de lei vechi. Cum să-ţi faci o asemenea gaură în buget? Doamne feri! Stai, fată, cuminte, nu cumpărăm nici un teren! Nu are acoperire bugetară!

Dar Preşedintele, la fel ca în pilda cu fă ce zice popa, nu ce face popa, a dovedit de fapt că înţelege foarte bine beneficiile cheltuielii de azi pentru câştigul de mâine. Beneficiind de viteza lumină a funcţionarilor bancari, a luat acest credit şi nădăjduieşte că toată afacerea va fi una foarte profitabilă pentru descurcăreaţa familie prezidenţială. Aşa funcţionează şi reducerea CAS, ca în capitalismul pe care d-nul Preşedinte îl înţelege doar pe persoană fizică, nu şi de la înălţimea pupitrului prezidenţial. Cheltuieşti la început de undeva, ca să câştigi pe urmă mai mult. Pentru a obţine efecte pozitive pentru economie, mai întâi dai de la tine, adică tai taxe. Rişti şi câştigi", spune Mirel Palada într-un editorial publicat în Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel