Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute. Sursa - Pexels
Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute. Sursa - Pexels
După cum știm cu toții, prezența pâinii este esențială la masă și nu putem lipsi niciodată de acest produs. 

Pentru peroanele care coc pâine acasă sau, mai ales, pentru cele care sunt la dietă există o rețetă foarte ușoară, care le permite să facă pâinici delicioase fără carbohidrați în doar 5 minute.

Aceste pâinici delicioase vă vor uimi. Pe lângă faptul că pot fi consumate la prânz și cină, pâinicile  fără carbohidrați pot fi consumate și la micul dejun.

Mai jos, vă oferim rețeta de pâini fără carbohidrați. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 15 minute, timp total - 25 minute, porții - 4 pâini, calorii - 45.

Ingrediente:

2 ouă,

2 linguri de crema de brânză,

1 praf de copt,

ulei.

 

Pregătirea rețetei

 

O tavă  se acoperă cu hârtie de copt. Puteți unge hârtie de copt cu puțin ulei la alegere. În ceea ce privește brânza, dacă este o brânză tare, trebuie mai întâi topită și, după ce a fost topită, trebuie răcită complet.

Ulterior separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați energic gălbenușurile cu brânza până abțineți un amestec omogen și fără cocoloașe.

Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid

Albușurile, puse într-un vas destul de mare, se mixează cu praful de copt. Luați vasul cu brânză și gălbenușurile și adăugați-le în vasul cu albușuri Această procedură trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.

Acesta este un pas oarecum dificil și, prin urmare, este necesar să îl faceți cu mare atenție.În acest moment, faceți pâinicile puneți-le în tava acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pâinicile din cuptor, lăsați-le să se răcească și serviți-le pe masă.

Pune dovleceii într-o pungă, condimentează-i și aperitivul e gata. Au 90 de calorii și sunt senzaționali

Aceste  pâinici sunt ideale pentru celiaci, sportivi și pentru cei care urmează diete bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați. În plus, durează 10 minute pentru a le face și 15 minute pentru a le coace. 

Vezi si:

 

Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei

 

Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.

Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.

4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,

20 grame ulei de măsline,

240 grame făină,

14 grame de sare,

140 ml apă caldă.

 

Procedura de preparare

 

Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.

După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.

Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.

Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.

În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună! 

 

BONUS. Scufundați aluatul în apă clocotită înainte de a-l coace: un truc interesant pentru o baghetă crocantă

 

 

Vă propunem rețeta unor baghete crocante care sunt atât de bune încât nu va mai rămâne nicio fărâmitură pentru a doua zi. 

Pentru aceste baghete crocante veți avea nevoie de:

400 ml lapte călduț;

1 linguriță de sare;

2 linguri de zahăr;

8 grame de drojdie uscată;

40 ml ulei de măsline;

600 grame făină de grâu.

 

Modul de preparare

 

Adăugați sarea, zahărul, drojdia uscată și uleiul de măsline într-un bol în care ați pus laptele încălzit. Amestecați bine. Adăugați făina și frământați un aluat dens, elastic, care nu se va lipi de mâini.

Aluatul se pune într-un bol, uns cu ulei de măsline, se acoperă cu folie alimentară și se lasă într-un loc călduț, până își va dubla volumul.

Ciuperci cu smântână, gătite la tigaie. O rețetă simplă, dar senzațional de bună

Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Formați câte o bilă și lăsați-le pe masă, acoperite cu un prosop, circa 10 minute.

Din fiecare bilă de aluat formați câte o mini baghetă. Lăsați baghetele pe masă, sub prosop, încă 20 de minute. Aveți grijă ca baghetele să fie puse la distanță unele de altele.

Halva din mălai, un desert original și foarte ușor de pregătit. Musafirii îți vor cere rețeta

Scufundați fiecare baghetă într-o oală cu apă clocotită pentru 40 de secunde. Cu un cuțit ascuțit, crestați fiecare baghetă, apoi ungeți-le cu lapte.

Coaceți baghetele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel