Data publicării:

Pâinici aducătoare de noroc. Rețeta pe care trebuie s-o încerci

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Cats Coming)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Cats Coming)

Dacă vrei să încerci o rețetă nouă de pâine, poți prepara această rețetă de pâinici aducătoare de noroc.

Ingrediente

- 550 g făină
- 15 g drojdie de bere
- 100 ml ulei
- sare
- 50 g unt
- 2 ouă
- 1 albuş
- 1 lingura zahăr
- 50 ml lapte
- susan
- mac
- măsline tocate
- nuci pisate
- rozmarin
- oregano

Cum se prepară

Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte, potrivit retete.unica.ro.

Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşază în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.

Citește și:

Cum faci chifle Kaiser. Calde, pufoase și proaspete, direct din cuptorul tău

Ingrediente

- 500 g de făină 

- 8 g sare

- 7 g de drojdie instant

- 160 g apă

- 150 g lapte

- 1 lingură / 7 g miere

Cum se prepară

Într-un bol amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Trebuie să obținem un aluat elastic, care să fie ușor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Se pulverizează cu puțin ulei  și se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Apoi împărțiți aluatul în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare. Formați bucățile de aluat în bile, așezați-le pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și lăsați-le să se relaxeze timp de 10 minute.

Preîncălziți cuptorul la 220ºC. Timpul de preparare din acest moment până când pâinea intră efectiv în cuptor este de aproximativ 1 oră. Dacă aveți ștampilă pentru chiflele kaiser apăsați pe fiecare bilă de aluat, dacă nu încercați să faceți tăieturile cu un cuțit. Acoperiți-le și lăsați așa aproximativ 1 oră. Când credeți că  au crescut destul de mult, faceți cu degetul o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urmă, pâinea este gata de pus la copt.

De asemenea, puteți decora chiflele cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor. Se pulverizează cu puțină apă și se presară  semințele. Puneți o tavă mică de copt metalică pe fundul cuptorului atunci când preîncălziți cuptorul și turnați o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor. Eliberați un pic de abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Coaceți în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel