Pâinea este tare și uscată? Trucuri cu care o puteți împrospăta ca și cum abia a fost cumpărată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pâinea este tare și uscată  Trucuri cu care o puteți împrospăta ca și cum abia a fost cumpărată. Sursa - Pexels
Pâinea este tare și uscată Trucuri cu care o puteți împrospăta ca și cum abia a fost cumpărată. Sursa - Pexels
Pâinea este aliment de bază pentru toată lumea. Prin urmare cu toții mergem la brutărie după pâine.  Cu toate acestea, după câteva zile, dacă nu este depozitată în mod corect, pâinea devine uscată și tare. Astăzi vom vedea că este greșit să aruncăm pâinea. Chiar și atunci când pâinea este tare și uscată, este posibil să-i dăm un nou parfum, cu un truc cu adevărat inteligent.

Pâinea își pierde parfumul și prospețimea deoarece umiditatea din interiorul dispare. De fapt, pâinea este moale nu doar datorită drojdiei, ci de nivelului de hidratare.

Din acest motiv, dacă avem în casă pâini vechi de câteva zile, le putem  împrospăta cu un truc inteligent. Trebuie doar să să trecem pâinea sub un jet de apă pentru câteva secunde.

Vedeți și: "Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine?". Chef Dumitrescu, mărturisire dintr-o brutărie despre un ingredient folosit: A curs și a făcut gaură în beton

 

După aceasta va trebui să punem pâinea în cuptor la 200 grade, pentru aproximativ 5-10 minute. În acest fel nu doar că vom obține o pâine proaspăt hidratată și moale, dar, datorita cuptorului, ne vom putea și bucura de un gust crocant.

Din nou, alternativ, puteți felia pâinea veche și să o puneți în cuptorul cu microunde pentru câteva minute. În acest caz pâinea devine din nou moale, dar nu va avea parfumul dat de căldura unui cuptor.

Nu rata și. Mâncare mult mai bună dacă eviți următoarele greșeli. Chef Joseph Hadad, listă

 

Pe scurt, iată două trucuri, simple și rapide, care vor împrospăta pâinea veche. Dar, în general, este o greșeală să arunci pâinea veche, care poate fi folosită în multe preparate din bucătărie.

Pe lângă faptul că o putem transforma în pesmet, putem utiliza pâinea veche și la unele rețete de bucătărie. 

La fel, puteți tăia pâinea veche cubulețe, le asezonați cu roșii, ceapă, busuioc și oțet și veți obține o panzanella clasică.

Încercați și: Pâine umplută - un aperitiv de zile mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel