Pâine umplută - un aperitiv de zile mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Nu se știe cine a avut ideea, dar rezultatul este fabulos. A transformat banala pâine într-un aperitiv apetisant. Orice gospodină are liber să fie oricât de creativă şi o poate umple cu orice îi trece prin minte. Încearcă şi tu varianta cea mai gustoasă!

Sunt multe feluri să ”gătești” o franzelă. Depinde ce ai prin frigider. Fie că i-au spus franzelă coaptă ori pâine umplută, rezultatul este senzațional. Ingredientul principal este, desigur, o franzelă sau o pâine rotundă. Celelalte ingrediente se aleg din ce mai ai prin frigider și după gust.

Ingrediente

1 franzelă veche de o zi

100 g de cașcaval

100 g de unt

3 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Trebuie să dați cașcavalul și usturoiul prin răzătoarea mică, apoi tocați cât mai mărunt verdeața. Amestecați bine toate ingredientele și adăugați untul moale. Continuați să amestecați și ați dat gata umplutura. Mai puteți folosi mușchiuleț afumat, ciuperci, bacon, parmezan. Tăiaţi pâinea pe diagonală, dar nu până la capăt. Umpleți crestăturile cu umplutura obținută. Înainte de a introduce franzela la cuptor o veți pune într-o folie de staniol sau de copt. Se lasă la cuptor circa 20 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel