Data publicării:
Pâine turcească în tigaie, cu lapte și condimente: iese moale și gustoasă. Iată cât de simplă e rețeta
Și tu poți face pâine în casă! Nu e nevoie să fii brutar pentru a face o pâine absolut delicioasă, cu condimente, după rețeta turcească.
Pâine turcească cu lapte, făcută în tigaie: pâinea condimentată moale și gustoasă, REȚETA:
INGREDIENTE
Pentru aluat:
500 g (4 căni) făină
160 ml (2/3 cană) lapte cald
160 ml (2/3 cană) apă caldă
7 g (2 lingurițe) drojdie uscată
10 g (1 lingură) zahăr
6 g (1 linguriță) sare
20 ml (1 lingură) ulei de masline
Pentru topping:
20 g (4 lingurițe) unt topit
Pătrunjel tocat
MOD de PREPARARE
Într-un castron combinați laptele cald, apa caldă, drojdia uscată și zahărul. Bateți pentru a combina.
Amestecați făina și sarea și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă. Apoi continuați să o frământați cu mâinile până obțineți un aluat elastic. Adăugați uleiul de măsline în aluat până se omogenizează. Puneți puțin ulei deasupra, acoperiți și lăsați să stea la dospit 1 oră, arată brightercook.
foto pexels
Rulați aluatul în forma unei bile și împărțiți-l în 6 părți. Rulați fiecare bucată într-o bilă mică și aplatizați-o cu un sucitor într-o formă rotundă. Continuați cu aluatul rămas.
Încinge o tigaie care nu se lipește la foc mediu-înalt.
Se încălzește pâinea timp de 1 minut sau până când clocotește deasupra (se formează bule, ca la griș). Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte încă un minut. Întoarceți din nou, reduceți focul la mic și continuați să gătiți timp de 3-4 minute sau până se umflă. Întoarceți și gătiți timp de 1-2 minute și pe cealaltă parte.
Ungeți fiecare pâine cu unt topit. Se presară pătrunjel tocat și se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News