Data actualizării:
Data publicării:

Pâine turcească în tigaie, cu lapte și condimente: iese moale și gustoasă. Iată cât de simplă e rețeta

Autor: Irina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto pexels
foto pexels

Și tu poți face pâine în casă! Nu e nevoie să fii brutar pentru a face o pâine absolut delicioasă, cu condimente, după rețeta turcească.

Pâine turcească cu lapte, făcută în tigaie: pâinea condimentată moale și gustoasă, REȚETA: 

INGREDIENTE


Pentru aluat:


500 g (4 căni) făină

160 ml (2/3 cană) lapte cald

160 ml (2/3 cană) apă caldă

7 g (2 lingurițe) drojdie uscată

10 g (1 lingură) zahăr

6 g (1 linguriță) sare

20 ml (1 lingură) ulei de masline

Pentru topping:

20 g (4 lingurițe) unt topit

Pătrunjel tocat

MOD de PREPARARE


Într-un castron combinați laptele cald, apa caldă, drojdia uscată și zahărul. Bateți pentru a combina.

Amestecați făina și sarea și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă. Apoi continuați să o frământați cu mâinile până obțineți un aluat elastic. Adăugați uleiul de măsline în aluat până se omogenizează. Puneți puțin ulei deasupra, acoperiți și lăsați să stea la dospit 1 oră, arată brightercook

foto pexels

Rulați aluatul în forma unei bile și împărțiți-l în 6 părți. Rulați fiecare bucată într-o bilă mică și aplatizați-o cu un sucitor într-o formă rotundă. Continuați cu aluatul rămas.

Încinge o tigaie care nu se lipește la foc mediu-înalt.

Se încălzește pâinea timp de 1 minut sau până când clocotește deasupra (se formează bule, ca la griș). Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte încă un minut. Întoarceți din nou, reduceți focul la mic și continuați să gătiți timp de 3-4 minute sau până se umflă. Întoarceți și gătiți timp de 1-2 minute și pe cealaltă parte.

Ungeți fiecare pâine cu unt topit. Se presară pătrunjel tocat și se servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel