Data actualizării:
Data publicării:

Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Pâine de casă, rețeta românească. Care este cea mai gustoasă pâine, dacă nu cea de casă, făcută după rețeta românească? Iată cum o poți prepara în bucătăria ta.

Ingrediente

- 1 kg de făină

- 50 g drojdie proaspătă

- o lingură ulei

- o lingurinţă de sare

- o linguriţă rasă de zahăr

- o jumătate de litru de apă

Vezi și: Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză

Cum se prepară


Pâine de casă, rețeta românească. Dizolvați drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreune cu sarea, zahărul şi 150 g făină (cât să se îngroaşe puţin). Maiaua se lasă apoi la crescut cam 20-30 de minute, scrie acasalaromani.ro.

Pâine de casă, rețeta românească. Apoi, într-un castron se adaugă treptat restul de făină, apa călduţă, uleiul și se frământă să nu rămână cocoloaşe. Se frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină.

Pâine de casă, rețeta românească. Se lasă aluatul la crescut vreo oră sau până când îşi dublează volumul. Aluatul se împachetează de la exterior către interior şi se mai lasă la crescut încă o oră în tavă. Se preîncălzeşte cuptorul şi se dă pâinea la copt, nu înainte însă de a se unge cu o pensulă cu apă şi a se cresta.

Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă. Pentru o pâine cu o crustă crocantă, puneți un vas cu apă în cuptor, pe o treaptă mai jos. Se coace pâinea între 45 de minute şi o oră, în funcţie de cuptor. E gata când crusta devine tare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel