Pâine de casă fără frământare. Rumenă, crocantă, nemaipomenit de gustoasă
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Rețeta pentru pâine de casă foarte ușoară, care nu presupune utilizarea sucitorului sau frământarea aluatului cu mâinile.

Nimic nu poate fi comparat cu mirosul pâinii proaspăt coapte de casă. Aceasta este un deliciu mai apetisant ca orice desert și se mănâncă fierbinte cu multă bucurie și poftă! Rețeta dată este una foarte ușoară, care nu presupune utilizarea sucitorului sau frământarea aluatului cu mâinile. Pâinea iese crocantă în exterior și cu un miez moale și aerat în interior. Dacă vi s-a făcut poftă, atunci nu ezitați și dvs. să o pregătiți! Bucurați-i pe cei dragi cu pâine coaptă de casă! Suntem siguri că vor rămâne încântați, conform retete-usoare.eu.

INGREDIENTE:

– 500 g de făină;

– 340 ml de apă fierbinte (50°C);

– 9 g de drojdie uscată;

– 9 g de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina. Transferați-o într-un bol împreună cu sarea și drojdia uscată. Amestecați ingredientele uscate cu o lingură.

2. Turnați apa fierbinte (de 50°С ) și amestecați aluatul cu lingura, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Trebuie să obțineți un aluat moale și lipicios.

3. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 40 de minute, timp în care va crește în volum de aproximativ 2 ori. Aluatul va face bule și va avea o consistență lipicioasă.

4. Setați cuptorul să se încălzească până la 230-240°C și puneți și tava sau forma de copt în el. Este foarte important ca forma de copt să aibă capac. Dacă nu aveți una, puteți folosi o cratiță obișnuită, însă care să fie termorezistentă.

5. Transferați aluatul pe suprafața de lucru presărată generos cu făină, apoi înfăinați-l și pe el.

6. Pentru început, ajutați-vă de o racletă și pliați aluatul în trei părți. După aceasta, el va deveni mai puțin lipicios și-l veți putea lucra cu mâinile. În caz de necesitate, îl mai puteți presăra cu puțină făină.

7. Aplatizați aluatul cu mâinile, astfel încât să obțineți o fâșie dreptunghiulară, apoi pliați-l din nou în trei părți. Repetați procedura de încă patru ori.

8. Modelați aluatul în formă de bilă, adunând marginile acestuia în centru și lipindu-le bine cu mâinile.

9. Presărați suprafața de lucru cu puțină făină, așezați bila de aluat cu „cusătura” în jos, presărați-o și pe ea cu puțină făină și acoperiți-o cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 15 minute.

10. Scoateți forma fierbinte cu grijă din cuptor. Amplasați bila de aluat în ea și efectuați o tăietură în formă de cruce deasupra, cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit. Acoperiți forma cu capacul fierbinte și puneți-o în cuptor să se coacă timp de 30 de minute.

11. Scoateți capacul, micșorați temperatura cuptorului până la 200-220°C și mai coaceți pâinea timp de 15 minute.

12. Scoateți bunătatea obținută din cuptor, admirați-i frumusețea și mirosul, apoi feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel