PAH, glumă tare după ce Macron a recâștigat Franța
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Macron a recâștigat Franța
Macron a recâștigat Franța
Jurnalistul Patrick André de Hillerin a glumit pe seama unei promisiuni a lui Emmanuel Macron, în continuare președinte al Franței. 

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi. Contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi. 

”Președintele reales al Franței, domnul Macron, a zis că-și va dubla eforturile de a pune capăt războiului din Ucraina. De azi înainte va sta la telefon câte trei ore cu Putin, nu doar o oră și jumătate, ca până acum.” a glumit jurnalistul Patrick André de Hillerin. 

Și Putin, și Zelenski l-au felicitat pe Macron

Președintele rus Vladimir Putin chiar i-a transmis și un mesaj lui Emmanuel Macron după ce a câștigat președinția Franței în fața lui Marine Le Pen, ce era văzută ca fiind apropiată de Rusia. 

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin i-a urat președintelui francez Emmanuel Macron succes în ”activitățile de stat, precum și sănătate și bunăstare”, scrie BBC, conform Mediafax. 

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, descriindu-l ca pe un ”prieten adevărat”, scrie Sky News, mai arată sursa citată. El a scris pe Twitter: ”Îi doresc lui Emmanuel Macron noi succese în beneficiul poporului francez. Apreciez sprijinul Franței și sunt convins: pășim împreună spre noi victorii comune! Pentru o Europă puternică și unită!”.

Primul președinte francez reales în ultimii 20 de ani

Alegerile din Franța de duminică au marcat, în același timp, cea mai mare rată de absenteism din 1969 până în prezent. În același timp, Emmanuel Macron a devenit primul președinte francez în exercițiu din ultimii 20 de ani care este reales.

Emmanuel Macron a pledat pentru unitate, în contextul obţinerii unui nou mandat de preşedinte al Franţei, admiţând că mulţi alegători nu au preferat niciun candidat şi subliniind că rezultatul îi creează obligaţii pentru următorii ani.

"După cinci ani de transformări, de momente fericite, dar şi dificile, de crize excepţionale, vreau să le mulţumesc cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de a prezida Republica în următorii cinci ani", a afirmat Emmanuel Macron.

"Sunt conştient de faptul că acest vot îmi creează obligaţii pentru următorii ani. Mă gândesc şi la compatrioţii care s-au abţinut de la vot, tăcerea lor înseamnă refuzul de a alege, iar noi va trebui să răspundem. De acum înainte, eu nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tuturor", a precizat Emmanuel Macron duminică seară, citat de cotidianul Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel