Pădurile din jurul Capitalei, inaccesibile pentru bucureșteni: Pentru două milioane de români, aceste locuri ar trebui să fie o oază
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Parlamentarii USR Diana Buzoianu și Aurel Oprinoiu au vorbit despre inaccesibilitatea bucureștenilor în pădurile din jurul Capitalei.

Deși există numeroase suprafețe forestiere în jurul Bucureștiului, cetățenii Capitalei României nu pot intra să se relaxeze în pădure din cauza interdicțiilor ori a lipsei drumurilor de acces. Despre această problemă au vorbit senatorul Aurel Oprinoiu și deputatul Diana Buzoianu, parlamentari USR.

„Eu sunt din circumscripția București și am vrut de multe ori să merg în pădurile din jurul Capitalei, dar numai o mică parte din ele poate să fie vizitată. În multe locuri ale pădurilor din jurul Bucureștiului ni s-a spus foarte clar: Aici nu e voie! Ne întâlnim cu lacăte, ne întâlnim cu garduri care împrejmuiesc proprietățile. Practic, nu avem voie să vizităm nici locuri accesibile, unde am putea ajunge foarte ușor. Pentru două milioane de români, pădurile din jurul Bucureștiului ar trebui să fie o oază“, a spus Diana Buzoianu

„Oamenii, pe unde au un drum, pun două șezlonguri și se așează. Cred că de asta se tem“, a spus Val Vâlcu.

„Și aici trebuie educație“, a replicat deputatul USR.

„Cred că ar trebui amenajate, din loc în loc, niște locuri de relaxare“, a completat Val Vâlcu.

„Pădurile din jurul Bucureștiului, în majoritate, sunt declarate păduri-parc. Pădurile-parc au un statut special, nu sunt păduri de producție și nu au același statut juridic precum o pădure normală. În pădurea-parc se pot face alei, se pot face piste de biciclete, se pot amenaja grătare, se pot face diverse parcuri de distracție și e păcat. A existat din partea noastră, a senatorilor USR, o tentativă prin care Romsilva ar fi fost de acord să doneze 200 de hectare din jurul Bucureștiului către Primăria Capitalei, cu precizarea că va fi declarată pădure-parc, pentru a amenaja și pentru a dezvolta infrastructură pentru cetățenii Bucureștiului“, a spus senatorul USR Aurel Oprinoiu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cel mai mare mit despre pădurile din România, combătut de Diana Buzoianu, deputat USR

Cei doi parlamentari au depus un proiect de lege care permite accesul oamenilor în păduri

„Există mitul „codrul este frate cu românul”, dar păcat că este doar în poezie, nu și în realitatea anului 2022. Avem acces într-un procent infim în pădurile din România, iar aceasta este o problemă pe care încercăm acum să o rezolvăm prin legislație, prin proiectul pe care l-am depus astăzi.”, a zis Diana Buzoianu, deputat USR.

„Noi modificăm un articol în Codul Silvic prin care scoatem tot conținutul acelui articol prin care erau specificate exact locurile prin care cetățenii aveau voie să circule și am zis ca orice cetățean să aibă acces liber în pădure pe propria răspundere (...)”, a adăugat Aurel Oprinoiu, senator USR (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel