Pactul național propus de Viorica Dăncilă. Marius Budăi: Nu este o manevră electorală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Marius Budăi, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, s-a aflat astăzi la interviurile DCNews! Printre altele, ministrul a vorbit despe ”Pactul Național” pe care îl propune premierul Viorica Dăncilă. 

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă ”Pactul național”, propus de premierul Viorica Dăncilă, este o manenvră electorală sau are o fundamentare mai lungă, Marius Budăi a răspuns:  

În niciun caz nu este o manevră electorală. Să ne uităm puțin, nu în trecutul îndepărtat, ci la ceea ce s-a întâmplat din 26 mai până acum. Am avut parte de tot felul de declarații, unele alarmiste, unele, spune eu, iresponsabile. Am spus iresponsabile, spre exemplu, la acea declarație în care se spunea că nu vom avea bani să plătim pensiile. Am spus tot timpul că pensionarii, cei cărora eu le spun părinții și bunicii noștri, nu merită un asemenea tratament și nu merită o asemenea panică din partea nimănui. Am făcut chiar un apel la colegii din opoziție și chiar la domnul președinte Iohannis să merge într-o oricare localitate din România, aleasă de dumnealor, să intrăm în casa unor pensionari, sau chiar a unui pensionar singur, și să-i spunem că tot ai pensia mică, de mâine nu ți-o mai plătesc.

Cauza pactului propus de Viorica Dăncilă

Asta ar fi o cauză al acelui pact. Nici bine nu au trecut alegerile din 26 mai și deja avem declarații că desființăm salariul minim, nu sunt declarațiile mele, supraimpozităm IT-știi, discutăm despre anularea voucherelor de vacanță, să ne gândim dacă mai aplicăm legea pensiilor, a salarizării, ba că bugetarii sunt mulți, ba că sunt praf. Au fost tot felul de declarații care ne-au dus la un fel de panică. Tot ceea ce am creat, dacă se va schimba Guvernul, nu va mai fi pus în practică. În acest pact noi ne-am dori să asigurăm bunăstarea românilor. Să le asigurăm că nu vom tăia pensii, salarii. Hai să nu le dăm în cap tinerilor întreprinzători, hai să nu îi panicăm pe cei cu IMM-uri”, a precizat Marius Budăi în direct la interviurile DCNews

Mai mult detalii în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel