Pact Ribbentrop-Molotov, rezoluție în PE. Președintele Iohannis a reacționat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
IOHANNIS
IOHANNIS
Klaus Iohannis a salutat adoptarea, joi, de către Parlamentul European a rezoluției prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939.

„Președinte României, domnul Klaus Iohannis, salută Rezoluția referitoare la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial și importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei, adoptată de Parlamentul European, prin care Uniunea Europeană condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat la 23 august 1939 de Uniunea Sovietică și Germania nazistă.

Președintele României consideră că rezoluția este un pas înainte în demersurile de sancționare a regimurilor totalitare, responsabile de distrugerea unui număr impresionant de vieți omenești și de încălcarea gravă a drepturilor și libertăților fundamentale", a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis joi.

Iohannis apreciază că „educarea tinerei generații în spiritul respectului față de principiile democratice și demnitatea umană, prin includerea în programele educaționale a istoriei regimurilor totalitare, reprezintă o nevoie stringentă a societății de astăzi".

Parlamentul European a votat, joi, adoptarea unei rezoluții prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel