Data publicării:

Pacienții cu cancer, acces mai facil la serviciile medicale. Guvernul a aprobat ultimul pas pentru construirea Institutului Regional de Oncologie de la Timișoara

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pacienții cu cancer vor avea  acces mai facil la serviciile medicale după ce Guvernul a aprobat ultimul pas pentru construirea Institutului Regional de Oncologie de la Timișoara.

Ministerul Sănătății a anunțat că Executivul a aprobat prin Hotărârea de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcția Institutului Regional de Oncologie de la Timișoara, care va permite pacienților cu cancer să aibă un acces mai facil la serviciile medicale.

”Ultimul pas pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara a fost îndeplinit cu succes de Ministerul Sănătății

Astăzi, Guvernul României a aprobat prin Hotărâre de Guvern indicatorii tehnico-economici pentru construcția acestui obiectiv de investiții major pentru Regiunea de Vest și pentru România.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și valoarea totală a investiției este de 1.153.030 mii lei”, a transmis Ministerul Sănătății pe Facebook.

Astfel, potrivit reprezentanților MS, institutul va avea 250 de paturi:

- Spitalizare medicală: 121 paturi

- Chirurgie oncologică: 55 paturi

- Anestezie-terapie intensivă: 24 paturi

- Spitalizare de zi: 35 paturi

- Chirurgie de zi: 15 paturi

Institutul va cuprinde și un Ambulator integrat cu 26 de cabinete medicale, pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament.

Citește și: Șase miliarde de euro din partea Comisiei Europene pentru acces mai facil la diagnostic și tratament a pacienților cu cancer, AVC, politraumă și arși gravi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel