Pachira Aquatica, arborele norocos sau copacul banilor. Cum se întreține. Valoarea lui în arta Feng-Shui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pachira Aquatica este o plantă decorativă originară din America de Sud. Asiaticii o consideră o plantă norocoasă, care atrage prosperitatea financiară. 

Pachira Aquatica, copacul banilor în Feng-Shui

Pachira Aquatica este una dintre cele mai cunoscute plante din arta Feng-Shui. I se spune ”copacul banilor” sau ”arborele cu noroc”. Dacă este poziționat în zona de sud-est a casei, se spune că acea familie nu va avea niciodată probleme cu banii, pentru că Pachira Aquatica ar avea această energie, a prosperității. Frunzele Pachira Aquatica sunt compuse din cinci lobi, iar, conform filozofiei Feng-Shui, corespund celor cinci elemente fundamentale- apa, lemnul, focul, pământul şi metalul. 

În mediul său natural, Pachira Aquatica ajunge la 20 de metri înălțime și face niște flori spectaculoase, care se deschid spre tulpină și ar avea un parfum foarte plăcut. Dar aceste flori sunt extrem de rare și sunt slabe șanse ca în România să fie văzută vreodată floarea de Pachira Aquatica. Florile fac un fruct care seamănă cu nuca de cocos. Semințele din fruct au gust de alune și se mănâncă crude sau rumenite.

Vezi și: Horoscop chinezesc 13 martie-12 aprilie, Luna Iepurelui de Metal. Ce e bine să ai în casă, sfaturi esențiale pentru fiecare zodie chinezească

În țara nostră, Pachira Aquatica crește cât îi permite ghiveciul. La interior, în principal, poate crește până la aproximativ doi metri. La exterior, se pare că dacă ar fi aclimatizată corect, de specialiști în domeniu, ar putea să crească chiar până la 10 metri. 

Pachira Aquatica, întreținere

Indiferent că aduce norocul sau nu, Pachira Aquatica este o plantă cu un puternic caracter decorativ, datorită frunzelor specifice, poziționate ca o stea, dar, mai ales, datorită tulpinei împletite. 

Pachira Aquatica este și foarte ușor de întreținut: este o plantă de interior, nu are nevoie de multă apă, se udă o dată pe săptămână cu puțină apă, astfel încât solul să fie semi-umed, nu este toxică pentru oameni sau pentru animale, se bucură de lumină, dar nu-i place să stea direct în lumina soarelui. 

Dacă e udată prea des sau îi puneți prea multă apă, îi dăunează. În schimb, puteți să-i pulverizați apă pe frunze o dată la ceva timp, pentru că Pachira Aquatica iubește umezeala din aer. 

Dacă frunzele Pachira Aquatica devin galbene, înseamnă că primește prea multă lumină. Din când în când, e bine să o rotiți, pentru că se pare că are tendința să crească după lumină (dar indirectă, nu trebuie expusă la razele soarelui). 

Vezi și: EXCLUSIV  Când se plantează pomii fructiferi. Care este temperatura optimă. Prof. dr. Florin Stănică, explicații

foto: dcnews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel