Pachete cu alimente și produse igienico-sanitare pentru copiii din Sectorul 6
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
În această perioadă, Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, oferă atât suport material constând în pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, cât și susținere psihologică famiilor care au grijă de copii aflați în plasament și familiilor care au copii cu dizabilități sau cu dificultăți financiare.

Aceste măsuri de urgență le-am luat pentru a ne asigura că și cei mici au parte de produsele și alimentele necesare traiului zilnic, mai ales acum, când trecem cu toții prin momente dificile de nesiguranță și incertitudine. Având grijă unii de alții, vom depăși împreună cu bine această perioadă grea”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

De la începutul lunii aprilie, au fost distribuite de către lucrătorii sociali peste 250 de kituri constând în alimente de strictă necesitate (conserve de fructe și legume, făină, orez, lactate, carne, ulei, paste etc.), necesare unei diete echilibrate caloric și adaptate conform vârstei, precum și materiale igienico-sanitare (săpun, șampon, detergent de rufe și de vase, paste și periuțe de dinți etc.).

În baza unei analize atente a situației sociale, persoanele care au în grijă acești copii primesc un ajutor, menit să prevină atât marginalizarea socială, cât și răspândirea SARS-CoV-2. Beneficiarii se află în evidențele D.G.A.S.P.C. Sector 6, fiind vorba despre: copii separați de familie, aflați în plasament, copii ce provin din familii unde situația financiară este extrem de precară, precum și copii cu dizabilități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel