PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Ingrediente pentru ALUAT:
Făină- 500 de grame
Zahăr- 120 de grame
Lapte- 250 de ml
Unt- 50 de grame
Ulei- 50 de ml
Ouă- 2
Lămâie- 1
Drojdie uscată- 10 grame
Sare
PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Ingrediente pentru UMPLUTURĂ:
Brânză dulce de vaci- 400 de grame
Ouă- 2
Zahăr- 2 linguri
Stafide- 100 de grame
Griș- 3 linguri
Lămâie- 1
Zahăr vanilat- 2 plicuri
Esență de vanilie- 1
PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Mod de preparare pentru ALUAT:
Pregătiți maiaua: puneți drojdia, puțină făină (1-2 linguri), puțin zahăr (1 lingură), lapte călduț (1-2 linguri), amestecați bine, lăsați la crescut aproximativ 10 minute.
Puneți făina cernută în bol.
Puneți zahărul în lapte, acesta trebuie să fie încălzit, dar nu fierbinte, pentru că nu mai crește aluatul, amestecați bine până când se topește tot zahărul.
Peste făina cernută puneți maiaua crescută, cele 2 gălbenușuri de ou, coaja de la 1 lămâie, amestecați cu un mixer în timp ce turnați laptele câte puțin. Dacă aluatul e prea tare, mai adăugați lapte. Puneți un praf de sare. Adăugați untul încălzit amestecat cu ulei peste aluat, puțin câte puțin.
Aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Lăsați-l să crească pentru o oră.
PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Mod de preparare pentru UMPLUTURĂ:
Amestecați brânza dulce de vaci cu ouăle, grișul, stafidele, zahărul (2-3 linguri), zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine.
PAȘTE 2018: PASCĂ REȚETĂ. Cum aranjați PASCA:
Tăiați aluatul crescut în două. Opriți o parte pentru bază. A doua jumătate o împărțiți în trei părți egale și creați trei șnururi de aluat, adică 3 fire întinse bine, pe care să le împletiți. Le puneți mai întâi pe primele două în formă de X la un capăt și pe al treilea în mijloc, urmând a le împleti cât mai strâns.
[citeste si]
Într-o tavă rotundă de copt unsă cu ulei în care puneți hârtia de copt, puneți prima jumătate întreagă din aluat, pe care o întindeți bine, apoi înțepați aluatul cu o furculiță, puneți împletitura pe marginile tăvii și la mijloc umplutura. Ungeți pasca cu ou pentru o culoare frumoasă și presărați puțin zahăr.
Pasca trebuie coaptă aproximativ 40 de minute, maximum 50.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară