Iată rețeta de brioșe cu ciocolată:
Ingrediente:
- 300 g faină cernută, 100 g unt la temperatura camerei, 180 g zahăr, 300 ml lapte bătut
- 1 lingură de esență de vanilie
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 vârf de cuțit de sare - 100 g stafide brune -
1 pliculeț de praf de copt
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 ciocolată neagră 75% cacao
- 1 ciocolată neagră cu portocale
Pentru glazură:
- 100 g unt la temperatura camerei
- 30 g zahăr pudră
- 1 linguriță de apă de trandafiri
- 1 lingură de sos de ciocolată, caramel sau vanilie
- 1 lingură de răzătură de lămâie
- 1 vârf de cuțit de curcumă/turmeric/șofran indian.
Mod de preparare:
Cântărim și cernem faină într-un castron mare. Vom amesteca ingredientele solide și cele lichide separat. Peste această puneți cele 100 g de unt la temperatura camerei și începe să-l încorporaze, zdrobind fiecare bucățică și amestecând-o cu făină. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar galbenușurile le amestecăm cu zahărul, esența de vanilie și laptele bătut până obținem o spumă mai densă. Ciocolată o tăiem cubulețe mici și o amestecăm cu faină. Peste acestea punem stafidele. Adaugăm compoziția lichidă peste cea solidă amestecând constant cu un mixer, la viteză mică. Ne oprim din amestecat și adăugăm praful de copt în centrul compoziției. Punem peste el zeamă de lămâie și cu ajutorul unei linguri încorporăm încet praful de copt în toată compoziția. Aveți grijă să-l încorporați bine, pentru că altfel brioșele nu vor crește egal. Punem hârtii pentru brioșe într-o tavă de brioșe, le umplem până aproape de vârf și le introducem în cuptor la 180 de grade pentru 22-25 de minute.
[citeste si]
În primele 20 de minute este foarte important să nu deschideți cuptorul, altfel nu vor mai crește. După ce s-au răcit puteți să înlăturați hârtia (dacă faceți asta cât timp sunt fierbinți, se vor rupe).
Glazură:
Amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, un sirop la alegere, apă de trandafiri, praful de curcumă (care este colorant natural asemeni sfeclei roșii – nu sunt adeptul coloranților artificiali) și coaja de lămâie rasă. Amestecați până se încorporează bine. Turnați compoziția într-un poche. Tăiați vârful brioșei, iar când aceasta s-a răcit (căci altfel se topește untul) dați frâu liber imaginației. Fructele proaspete întotdeauna au fost o variantă de decor la îndemâna oricui așa că nu ezitați să le folosiți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 7 mai: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme cu banii. Ai mare grijă, zilele acestea!
- Gestul făcut de Regele Charles al III-lea față de România, chiar înainte de încoronare. Camelia Csiki: Asta mi s-a părut senzațional
- Ofertă la un supermarket din România: Un leu - în loc de 50 de bani - pentru fiecare sticlă reciclată
- Alertă meteo de grindină, vijelii și averse torențiale. Zonele vizate
- Dobânzi calculate greșit la o bancă celebră: Românii, afectați! Elena Cristian: Dacă s-a întâmplat așa ceva... există o singură explicație
- Azi începe Eurovision 2024. România nu participă, TVR nu transmite. Bine că avem mii de angajați, cu salarii mari, și audiență zero...
- BANCUL ZILEI: Secretul unei căsnicii lungi
- Eda Marcus, prezentatoare TVR, moment delicat: "Am fost scoasă de pe post pentru că eram prea drăguță"
- Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden. Bogdan Chirieac: O întâlnire de consolare pentru președinte. A fost refuzat la greu
- Previziuni astrale pentru a doua jumătate din 2024. Ce rezervă astrele pentru nativii Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară
- Chirieac, despre ce i-a spus Biden lui Iohannis: Multă înțelepciune. Nu se schimbă nimic
- De ce ne îndeamnă astrele să ne îngrijim grădina sufletului odată cu Luna Nouă în Taur
- Lecția pe care trebuie să o învețe toți șoferii din clipul unui accident. Expert: E și vina celui care a trecut regulamentar