Maria Secrieriu ne-a spus care sunt ingredientele și cum se prepară pasca de Paște:
REȚETĂ PASCĂ. Pentru aluat: 550 gramă făină, 125ml apă călduță, 125 ml lapte călduț, 80g unt topit, 150g zahăr tos, un pliculeț drojdie uscată, două gălbenușuri, un praf de sare, coajă rasă de la o lămâie.
REȚETĂ PASCĂ. Pentru umplutură: 300g brânză dulce de vacă, un pliculeț zahăr vanilinat, două fiole esență de rom, coaja rasă de la o lămâie, 10g griș, 25g faină, două ouă, 100g stafide (aici puteți să mai puneți dacă vă place cu mai multe), zahăr tos, după gust (cum vă place mai dulce sau mai puțin dulce).
REȚETĂ PASCĂ. Pentru uns Pască: un gălbenuș, 30ml lapte, miere pentru uns după coacere.
REȚETĂ PASCĂ. Mod de preparare: stafidele le punem într-un bol, turnăm apă cât să le acopere și le lăsăm să se înmoaie 30 minute – 1 oră, după care le punem într-o strecurătoare la scurs. Punem brânza dulce de vacă într-un castron, adaugăm zahărul tos, tonca (păstaie de tonca rasă), zaharul vanilat, stafidele, ouăle și amestecăm cu un tel până la omogenizare.
[citeste si]
REȚETĂ PASCĂ. Aluat: Am pus ingredientele în ordinea următoare: apă călduță, laptele călduț, untul topit în prealabil în cuptorul cu microunde (atenție, untul trebuie să fie călduț, nu fierbinte, în momentul când îl adăugați), gălbenușurile, plicuțetul de drojdie, zahărul tos, cardamonul praf o lingurița, făina. Se frământă 30 minute și se lasă la dospit alte 60 minute. Luați un castron mare, puneți în el făină, faceți în mijlocul făinii o gaură și adăugați drojdia, zahărul tos, zăharul vanilinat, coaja rasă de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apă călduță, laptele călduț și un praf de sare, după care începeți încet, încet să framântați ingredientele, timp de 20-30 minute, până obțineți un aluat care nu se lipește. Acoperiți aluatul cu un prosopel curat și lăsați-l la dospit într-un loc călduț, pentru o oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară