Ovidiu Silaghi, DNA, clasare dosar: Nu sunt multe de făcut
Ovidiu Silaghi, fost ministru al transporturilor din partea PNL în guvernul Ponta, a fost anchetat 5 ani după un denunț al lui Nelu Iordache, dar dna a hotarat sa claseze dosarul
Actualul membru ALDE a vorbit la România TV despre momentele prin care a trecut, dar și despre ce urmează să facă.
„Anii ăștia au fost un calvar mai ales pentru familie. Copiii erau întrebați la școală dacă mă arestează. A fost o serie lungă de conincidențe. În momentul respectiv am fost chemat la DNA pentru trei dosare. Două s-au dovedit ineficiente și al treilea s-a dovedit abia după 5 ani și jumătate.
Cred că am devenit țintă în momentul în care sa pus prblema privatizării CFR Marfă. La o ședință CSAT, intenția domnului președinte era să nu privatizăm, dar era în acord cu FMI. În momentul respectiv am devenit țintă.
Nu am mai reușit să accesez funcții. Am devenit europarlamentar în momentul primei audieri în dosarul denunțului lui Iordache. Am fost chemat de la Strasbourg printr-un SMS să merg să dau o delcarație, ceea ce am și făcut. Cererea de ridicare a imunității mele parlamentare în PE a venit exact de ziua mea. A rămas așa până anul tecut prin iuni”.
Serie de coincidențe
„Știam de la început că e o minciună. Chiar mă miram cum procurorii pot să creadă așa ceva. Nelu Iordache în momentul în care a scris denunțul era deja de 9 luni în arest. Apoi a ieșit în arest la domiciliu. A mai făcut un denunț împotriva domnului Voiculescu și a ajuns în control judiciar. E o serie întreagă de conincidențe care nu se pot întâmpla.
În momentul în care s-a făcut lista pentru europarlamentari din partea PNL, s-a considerat că vulnerabilizam lista și eu și domnul Diaconu. El s-a dus independent, a fost un curajos. Am fost două persoane considerate că vulnerabilizam lista.
Din păcate prea multe nu sunt de făcut. În România, face parte din puținele țări în care procurorii sunt considerați magistrați, nu avem o lege a răspunderii magistraților, prin urmate nu ai împotriva cui să te îndrepți. Singura variantă e să mergi la CEDO, să câștigi în câțiva ani și să ceri bani de la cine? Tot de la statul român, de la contribuabili”, a adăugat Ovidiu Silaghi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News