Ovidiu Lipan Țăndărică și-a explicat ritualul de purificare: ”Durează vreo 20 de minute. E un moment sacru”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ovidiu Lipan Țăndărică a fost invitat la Antena 3, acolo unde a vorbit despre concertele de toacă pe care le susține în România, dar și în afara granițelor.

Potrivit sursei citate, Ovidiu Lipan Țăndărică spune despre aceste spectacole că sunt ”un moment de purificare”, în care ”te apropii de Divinitate”.

„Eu am creat în ultima vreme Terra Nova, un proiect cu Maia Morgenstern, cu Irina Baianț, cu opera din Cluj. Un moment de purificare, energizare, vindecare cu vibrație înaltă. Toaca te purifică și te pătrunde. E o procesiune foarte amplă. Durează vreo 20 și ceva de minute și treci dintr-o fază în alta.

Când am prezentat-o la o biserică din Paris stăteau toți și se uitau că băteam pentru ei niște lemne. În momentul ăla te eliberezi de tot ceea ce este lumesc, de răutăți, de invidii și te apropii de lumină. E un moment absolut sacru și pentru aceia care o bat. Te apropii de Divinitate.

Mulți mi-au spus că li se face pielea găină și au lacrimi în ochi și nu știu de ce. Are o forță extraordinară. E o bucurie colectivă după momentul ăsta. Se aplaudă și vezi zâmbete.”, a povestit artistul.

Ovidiu Lipan Țăndărică a bătut toaca în noaptea de Înviere de anul trecut

Artistul Ovidiu Lipan Țăndărică a bătut toaca la slujba de Înviere de la Constanța, la slujba de anul trecut.

Acesta a învățat să dea glas lemnului chiar într-o biserică din Bucovina, iar de Paște a dorit să fie prezent la Constanța.

Oamenii au asistat la slujbă, iar la miezul nopţii au spus într-un singur glas „Hristos A Înviat!”. Apoi, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a împărţit Lumina Sfântă venită de la Ierusalim, iar constănțenii au aprins candele şi lumânări, pentru a duce acasă taina Învierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel