Ovidiu Ioaniţoaia spune că "trebuie să admitem că Simona Halep nu a fost sancţionată degeaba. Cine e prins, plăteşte"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos - Cristi Vescan
Inquam Photos - Cristi Vescan
Ovidiu Ioaniţoaia, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de sport din România, scrie că românii ar trebui să accepte că suspendarea Simonei Halep nu a fost dictată degeaba. 

"Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri. 

Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul", a scris Ovidiu Ioaniţoaia în GSP.

"Toate firele duc către Mouratoglou"

Cu toate astea, editorialistul spune că o parte din vină, dacă nu chiar toată vina, ar avea-o antrenorul Simonei Halep. 

"Evident că toate firele duc către Patrick Mouratoglou, în jurul căruia se leagă și se dezleagă ele. 

Dacă l-am comparat cu o carte necâștigătoare, nu-mi retrag cuvintele. I-a adus Simonei puține bucurii și multe belele. Consecvent, nu se dezminte și în loc să lămurească unele aspecte, măcar să încerce, PM refuză să ia poziție, tăcere care-l acuză", a mai scris acesta. 

"Lupta Simonei este una dificilă după suspendarea primită. Este un moment dificil acum pentru ea. Decizia ITIA de a o suspenda patru ani poate fi atacată prin recurs la TAS. Simona a şi anunţat că va face acest lucru. Însă din cazurile anterioare cel mai bun lucru care i se poate întâmpla este să primească o reducere a pedepsei. Cariera sa sportivă are însă mult de suferit şi depinde în primul rând de ea dacă va reveni din nou pe teren. Noi ne dorim să o revedem pe terenul de tenis acolo unde a făcut istorie", a afirmat Mihai Covaliu.

Acesta a subliniat că dincolo de pedeapsa primită din partea ITIA cel mai greu lucru de câştigat va fi lupta pentru moralitate.

"Se ştie că sportul mondial a declarat de mult zero toleranţă pentru dopaj. Dincolo de pedeapsă rămâne lupta pentru moralitate, cel mai greu de câştigat şi de păstrat. Ştiu că Simona va lupta până la capăt", a adăugat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel