Ovidiu a plecat din Austria, unde muncea, cu destinația România. Șoferul l-a dus în Germania, unde l-a bătut și l-a abandonat cu ce avea pe el. Cum a fost găsit românul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto grup ”Voluntari în Europa”
foto grup ”Voluntari în Europa”
A mers zeci de kilometri pe jos, nimeni nu l-a ajutat, probabil nu l-au crezut, și a ajuns să-și vândă ceasul ca să mănânce. Bărbatul din Botoșani plecase spre casă, din Austria, înainte de Revelion. S-a trezit ocolind prin Germania, țară în care nu avea niciun motiv să fie. Și-a anunțat familia că a ajuns în Germania și apoi a dispărut. 

Ovidiu Daniel Pintilii are 38 de ani, era la muncă în Austria, de unde a plecat din 27 decembrie. Când familia nu a mai reușit să dea de el, a cerut ajutorul Poliției Române. În același timp, a postat și pe grupul Voluntari în Europa. În 7 ianuarie, un român din Germania l-a recunoscut. Înainte de a fi găsit, a cerut ajutor pe care nu l-a primit. A dormit pe unde a putut, a mâncat ce a găsit, și-a schimbat hainele ude cu unele din tomberon, a mers pe jos zeci de kilometri. 

Gabriela Stănculescu, administrator al grupului, a povestit: ”L-am găsit după 9 zile! A plătit la o firmă de transport 180 € să plece din Austria la Botoșani, s-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine, cerând explicații șoferului și protestând. Drept urmare a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul, 50 € în buzunar și telefonul descărcat, fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză”. 

Sursa citată a continuat: ”Povestea e lungă …a mers pe jos zeci de km, a ajuns la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30€ ca să poată mânca, a cerut ajutor oamenilor fără nici un rezultat. Datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile voastre peste tot, Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan Motoc l-am recuperat”. 

Cel care l-a găsit l-a găzduit și oamenii s-au mobilizat și l-au ajutat cu bani pentru certificatul medico-legal. 

Românul urmează să se întoarcă în țară și va depune plângere împotriva firmei de transport. Firma de transport a fost făcută ”celebră” pe grupurile din diaspora. Se pare că intrase în Germania pentru a mai lua pasageri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel