Data actualizării:
Data publicării:

OUL hiperimun - antibiotice. SECRETUL gălbenușului-minune, dezvăluit

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Prof. dr. Mircea Penescu, șeful Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, a vorbit la DC News despre antibiotice și, mai ales, despre produsele revoluționare care le pot substitui în tratarea celor mai dificile infecții.

"Infecțiile urinare sunt extrem de frecvente. Începând de la infecțiile de tract urinar jos, cistita (frecventă la femei), până la infecții înalte, de exemplu, pielonefritele care au un răsunet sistemic și-s mult mai grave. În materie de infecții urinare, lumea își pune întrebarea 'de unde am luat eu acest colibacil? De pe clanță? De pe capacul de WC?'. Nu! Imensa majoitate a germenilor provin din tractul digestiv.

Ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, de când au apărut antibioticele, s-a ajuns prin utilizare nejudicioasă, prin lipsă de ghidare pe antibiograme, la o creștere a dozelor. Vorbesc de infecții în general. (...) Pe măsură ce apar noi antibiotice, mai sofisticate și mai eficiente, în paralel, și germenii își diversifică mecanismele de apărare. Se află într-un fel de Război Rece, într-o încordare crescândă. În felul acesta, ies din uz o serie de antibiotice pe care altă dată puneam bază. În momentul de față, există o suprauzitare a antibioticelor, de multe ori, din proprie inițiativă, după ureche, iar infecțiile urinare fiind atât de frecvente și cedând spectaculos la antibiotice, fiecare pacient care a avut o dată nu știu ce puseu cu un germene, peste un timp, dacă are un puseu asemănător, dar care poate fi cu totul alt gen, utilizează ce i-a făcut bine data trecută. Uite așa se ajunge la rezistență bacteriană.

Mai mult decât atât, în momentul de față, sunt niște semnale extrem de periculoase trase în China, SUA, așa numitele tulpini rezistente la toate antibioticele care reprezintă un pericol extraordinar. 

Există niște încercări specifice, unele fiind vechi și foarte cunoscute - cum sunt autovaccinurile, (....) cum sunt tratamentele cu bacteriofagi. Sunt foarte deschis la aceste forme alternative de tratament pentru că sunt conștient că, încet-încet, tot ce există astăzi ca arsenal de luptă împotriva infecțiilor urinare, începe să se compromită progresiv", a spus Prof. dr. Mircea Penescu la DC News.

[citeste si]

Oul hipermun

Specialistul a explicat cum un aliment banal așa cum este oul se poate trasnforma într-un super-aliment pentru imunitate, adică un produs complex care, în cazul din țara noastră, are puterea de a înlocui antibioticele.

"Vreau să vorbesc despre un domeniu pe care l-am experimentat recent, în condiții relativ tragice, și am avut succes. Este vorba despre oul hiperimun. Este o descoperire care nu aparține românilor dar care au reușit, prin studii, să producă 'Imunoinstant forte', un produs cu imunoglobuline aviare. Imunoglobulinele aviare de tip Y sunt mai eficiente decât imunoglobulinele umane. (...) Se face un antigen care se injectează la păsări. După trei săptâmâni, păsările respective formează anticorpi. În mod cu totul paradoxal, acești anticorpi se concentrează în gălbenușul de ou. Gălbenușul de ou devine un medicament pentru că aduce o concentrație mare de imunoglobuline Y care, odată pătrunse în organismul uman, practic îi transferă o imunitate pasivă. Aceste imunglobuline aviare lucrează ca niște imunomodulatoare. Stimulează secreția proprie de anticorpi cu aceiași țintă", a mai zis profesorul.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel