Data publicării:

Oul de prepeliță, medicament universal

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ouăle de prepeliţă au numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate crude / Foto: Pexels
Ouăle de prepeliţă au numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate crude / Foto: Pexels

Chiar dacă sunt mai mici, au valori nutriționale mai mari de patru ori decât ale celor de găină. Ouăle de prepeliță nu cauzează alergii sau intoleranță alimentară și sunt recomandate de nutriționiști pentru că ne pot ajuta în combaterea mai multor boli. 

Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment dietetic și curativ încă din cele mai vechi timpuri. Considerate mai ales de către medicii chinezi un remediu natural contra tulburărilor tractului digestiv, cum sunt ulcerele de stomac, ouăle de prepeliță întăresc sistemul imunitar, stimulează memoria, susțin activitatea cerebrală și stabilizează sistemul nervos. Sunt recunoscute pentru două proprietăţi importante pe care le au: nu conţin colesterol rău (LDL) – una din marile calităţi ale ouălor de prepeliţă – şi prezintă cel mai scăzut risc de alergii alimentare. Chiar dacă are un potenţial alergen mai mic decât oul de găină, medicii avertizează, totuşi, ca administrarea oului de prepeliţă la bebeluşi să se facă cu precauţie şi nu în exces.

Cura cu ouă crude pe stomacul gol

Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese. Cei care suportă greu administrarea ouălor crude pot recurge la amestecarea conţinutului acestora cu sucuri de fructe şi legume sau cu miere.  O cură cu ouă de prepeliţă crude este recomandat să dureze 12-16 zile consecutiv, urmând după aceasta, obligatoriu cel puţin o lună de zile pauză. Curele mai îndelungate sau cu mai multe ouă crude pe zi nu sunt recomandate. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin compuşi, prezenţi mai ales în albuş, care în cantitate mare blochează enzimele digestive proteolitice digestive şi astfel se ajunge la carenţă de biotină.

Oul de prepeliţă este foarte bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, care se găsesc şi în uleiul de peşte şi în cel de floarea-soarelui. Cel mai bine este să consumaţi ouăle fierte, cu gălbenuş moale, deoarece valoarea nutritivă este mai mare. Dacă gălbenuşul este tare, oul devine indigest şi nu se mai asimilează bine, scrie doctorulzilei.ro Persoanele sănătoase pot consuma până la şase-şapte ouă pe săptămână, iar cele care suferă de diverse afecţiuni trebuie să urmeze indicaţiile medicului. Acest tip de ouă se găseşte în special în supermarketuri, preţul fiind în jur de 20 de bani bucata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel