OUG pentru amânarea ratelor, aprobată în şedinţa de Guvern
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul Ludovic Orban
Guvernul Ludovic Orban
Ordonanţa de Urgenţă prin care se aprobă posibilitatea amânării ratelor românilor pentru o perioadă de până la 9 luni a fost aprobată în şedinţa de Guvern. 

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul şedinţei de Guvern că în Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea ratelor la bănci vor fi incluse şi contractele de leasing.

„Suntem pregătiţi cu ordonanţa. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, întreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ludovic Orban a insistat să fie prevăzute în OUG și contractele de leasing, deoarece unul dintre cele mai afectate sectoare este cel al transporturilor, scrie Mediafax. 

„Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că ştim că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor", a cerut Ludovic Orban.

Perioada, anunţată de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, încă de miercuri, că Guvernul este pregătit să dea joi ordonanța care va permite amânarea plății ratelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, cu până la 9 luni.

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni. El a spus că măsura se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoaneje juridice. Ministrul a subliniat că nu este vorba despre ştergerea ratelor, ci doar despre o păsuire care se va extinde şi după perioada de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel