OUG pentru alegeri în două tururi. Gigel Ştirbu: Nu vă ascund
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Deputatul PNL Gigel Ştirbu a vorbit despre posibilitatea ca Guvernul să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Într-un interviu acordat DC News, deputatul liberal Gigel Ştirbu a vorbit despre posibilitatea ca Guvernul să dea ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi. Este o situaţie care s-ar întâmpla numai în cazul în care Guvernul Orban 2 ar primi votul de învestitură, un guvern interimar neavând posibilitatea constituţională de a da ordonanţe de urgenţă.

"În situaţia în care până undeva spre mijlocul lunii aprilie, acel proiect legislativ care se află în Parlament, în dezbatere parlamentară în Camera Deputaţilor, fiind cameră decizională, nu este supus la vot, în acel moment cred că toţi paşii procedurali au fost parcurşi, iar Guvernul îşi poate asuma această responsabilitate.

Şi nu vă ascund că este şi un aspect pe care Guvernul îl poate lua în calcul – aici vorbesc în nume personal – pentru ca ce-l de-al treilea şi ultim Guvern Orban să pice şi a merge la alegeri anticipate", a declarat Gigel Ştirbu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel