OUG pe Justiție, pe masa Guvernului Cîțu de miercuri. Lovitură după ”referendumul lui Iohannis”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Este cutremur pe scena politică. Guvernul Cîțu contrazice tot ceea ce PNL a susținut umăr la umăr cu USR PLUS în 2019 când se lupta cu arma justiției cu PSD. 

Primul punct pe agenda ședinței de Guvern de miercuri este: ”PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel”. 

Vorbim de un articol unic care va arăta astfel: 

(1) Dispozițiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pornite începând cu data de 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători. (2) În cauzele penale, dispozițiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2023. Apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv se judecă în complet format din 2 judecători.

Ar fi trebuit să fie trecut de Parlament, însă, cum nu a mai fost destul timp, a fost pasat Guvernului, care se pare că, contrar celor susținute în 2019, în ciuda referendumului pe justiție care practic a marcat destabilizarea PSD, va da OUG pe justiție. 

Avocatul Toni Neacșu consideră că această ordonanță este una neconstituțională care aruncă în aer activitatea justiției și, în plus, acuză că ar fi o infracțiune de abuz în serviciu. 

Vezi mai mult aici despre subiect: Va da Guvernul Cîțu OUG pe justiție, contrar referendumului lui Iohannis? Toni Neacșu: Dacă va face gafa asta, va arunca în aer...

Toni Neacșu: Ceea ce vedeți este prima gafă majoră pe care o va face noul Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel