Data publicării:
Ouă regești. Rețeta din 1935
Dacă îți dorești să spargi monotonia în bucătărie, îți recomandăm această rețetă de "ouă regești".
Ingrediente
- 2 ouă
- 30 g paste scurte
- 30 g unt
- Câteva linguri de parmezan ras
- 2 linguri smântână
- Puțin ulei
Sos Bechamel:
- 150 ml lapte
- 25 g unt
- 1/2 lingură făină
- puțină sare
- puțin piper
Cum se prepară
Fierbe pastele în apă clocotită cu puțină sare și ulei (aproximativ 10 minute). După ce sunt gata, scurge-le de apă. Într-o crăticioară, pune laptele și untul (25 g) la foc. Lasă untul să se topească, apoi adaugă făina, amestecând continuu cu un tel până obții un sos omogen, de consistența unei creme. Când sosul este gata, trece-l printr-o strecurătoare, presând bine cu o lingură de lemn pentru a obține cât mai mult sos, iar eventualele cocoloașe să rămână în strecurătoare.
Într-o tavă ceramică (termorezistentă), așază în straturi: pastele fierte și scurse, 15 g unt tăiat bucățele mici, 2 linguri de smântână și un strat de parmezan ras. Sparge cele două ouă, unul lângă celălalt, presară sare și acoperă-le cu sosul Bechamel. Deasupra, presară un alt strat de parmezan ras și restul de unt (15 g) tăiat în cubulețe mici.
Pune tava la cuptor până când preparatul începe să se rumenească ușor, iar ouăle sunt bine făcute. Servește preparatul cald.
BONUS: Ouă Florentine pentru un mic dejun absolut savuros. Rețeta originală
Ingrediente
2 chifle
4 ouă
1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
o mână de frunze de spanac
sos olandez - după plac
Cum se prepară
Ouăle se fierb sau se poșează. Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.
Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac, potrivit retete.unica.ro. Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului. Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.
Cum a apărut rețeta de Ouă Florentine
Ouăle florentine reprezintă o rețetă delicioasă și sănătoasă, originară din bucătăria italiană. Această mâncare presupune ouă poșate, de obicei, servite pe un pat de spanac și sos de brânză. Deși nu există o istorie precisă a apariției ouălor florentine, rețeta este asociată cu regiunea Florența din Italia. Spanacul era o legumă comună în regiunea Toscana (unde se află și Florența) și se pare că această combinare a lui cu ouăle a dus la apariția acestui preparat delicios.
Rețeta ouălor florentine a fost, probabil, dezvoltată pe parcursul timpului, odată cu evoluția bucătăriei italiene. În mod tradițional, spanacul este gătit și apoi așezat pe o felie de pâine prăjită. Ouăle poșate sunt plasate deasupra și sunt acoperite cu un sos format din brânză, smântână și alte ingrediente, care adaugă un gust bogat și cremos.
Este important de menționat că bucatăria italiană este cunoscută pentru diversitatea sa regională, iar rețetele pot varia în funcție de zona geografică. Cu toate acestea, ouăle florentine s-au răspândit și au devenit populare în afara Italiei, fiind apreciate în întreaga lume pentru gustul lor delicios și pentru faptul că reprezintă o opțiune sănătoasă și echilibrată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News