Data publicării:
Ouă murate, pe care întreaga familie le va iubi. Trei rețete rapide
Ouăle sunt bune pentru a fi consumate sub diferite forme: fierte, prăjite, în deserturi. Dar puține persoane știu că ouăle pot fi și marinate.
Ați încercat vreodată să le murați? Dacă nu, este timpul să deschideți frigiderul. Mai jos veți găsi trei rețete. Metoda de gătit este aceeași, doar ingredientele sunt diferite.
Pentru ouă marinate cu sfeclă aveți nevoie de:
- o sfeclă roșie fiartă, curățată de coajă și tăiată bucăți mari,
- un pahar de suc de sfeclă roșie (puteți folosi apa în care a fiert sfecla).
- 1 cană de oțet de mere,
- jumătate de ceapă tocată,
- ⅓ cană de zahăr,
- 3 semințe de cardamom,
- un anason stelat,
- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Pentru ouă marinate cu curry aveți nevoie de:
- 1 cana oțet de mere,
- ¾ cană apă
- ¼ ceapă tocată,
- ¾ cană de zahăr,
- 3 semințe de cardamom,
- 1 linguriță de semințe de muștar,
- 1 lingură curry galben,
- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Pentru ouă marinate cu tarhon aveți nevoie de:
¾ cană oțet de mere,
¾ cană apă,
¼ ceapă tocată,
2 crenguțe de tarhon proaspăt,
1 linguriță de semințe de muștar,
½ cană zahăr,
6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Reţeta pas cu pas
Decojiți ouăle și puneți-le într-un borcan. Într-o cratiță, combinați oțetul, apa (sau sucul de sfeclă roșie), ceapa, zahărul și condimentele. Fierbeți marinada până când zahărul se dizolvă și ceapa este translucidă. În medie, durează cinci minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute.
Lichidul se toarnă peste ouăle din borcan. Lichidul ar trebui să acopere complet ouăle. Dacă faceți o rețetă cu sfeclă roșie, puneți sfecla fiartă și tăiată cubulețe în borcanul cu ouă.
Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate
Această legumă va da ouălor o culoare roșie și, în plus, veți avea și sfeclă murată. Închideți borcanul. Ouăle se vor marina în câteva zile.
Cu cât ouăle stau mai mult în marinadă, cu atât vor fi mai bune. Puteți păstra ouăle murate la frigider până la o lună.
BONUS. Vinete umplute cu carne: înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor
Vinetele umplute cu carne vor fi îndrăgite de amatorii de preparate originale. O cantitate mare de carne tocată este combinată cu gustul delicios al vinetelor.
Dacă dorești, poți improviza cu umplutura. Această rețetă oferă o oportunitate pentru diferite umpluturi delicioase. Principalul lucru este să te înarmezi cu un sucitor cu care vei bate bine vinetele, înainte a le prepara.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
3 vinete;
1 ceapă;
un ardei dulce;
un ardei iute;
câțiva căței de usturoi;
1 pahar de suc de roșii;
300 grame de carne tocată;
puțin piper măcinat;
coriandru;
sare după gust.
Rețeta pas cu pas
Folosind un sucitor, bate cu grijă vinetele, care trebuie să se înmoaie. Cu toate acestea, pielița lor nu este deteriorată. Taie vinetele înmuiate pe lungime. Vei obține niște „portofele” încăpătoare pentru umplutură.
Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor
Adăugă 1 lingură de sare în apă rece și pune vinetele. Între timp, ocupă-te de prepararea umpluturii. Se toacă ardeiul dulce și cel iute, ceapa și usturoiul. Legumele se amestecă cu carne tocată, sare, piper, coriandru și alte condimente după dorință.
Stoarce ușor vinetele și pune înăuntru umplutura. Pune vinetele într-o tavă de copt și toarnă peste ele suc de roșii. Vinetele se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 C, circa 40 de minute. Aceste vinete pot fi servite atât calde, cât și reci. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News