Ouă Florentine pentru un mic dejun absolut savuros. Rețeta originală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Ouăle Florentine sunt absolut delicioase și nu trebuie să fii vreun masterchef pentru a le prepara. Iată rețeta...

Ingrediente

2 chifle

4 ouă

1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde

o mână de frunze de spanac

sos olandez - după plac

Cum se prepară

Ouăle se fierb sau se poșează. Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.

Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac, potrivit retete.unica.ro. Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului. Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.

Cum a apărut rețeta de Ouă Florentine

Ouăle florentine reprezintă o rețetă delicioasă și sănătoasă, originară din bucătăria italiană. Această mâncare presupune ouă poșate, de obicei, servite pe un pat de spanac și sos de brânză. Deși nu există o istorie precisă a apariției ouălor florentine, rețeta este asociată cu regiunea Florența din Italia. Spanacul era o legumă comună în regiunea Toscana (unde se află și Florența) și se pare că această combinare a lui cu ouăle a dus la apariția acestui preparat delicios.

Rețeta ouălor florentine a fost, probabil, dezvoltată pe parcursul timpului, odată cu evoluția bucătăriei italiene. În mod tradițional, spanacul este gătit și apoi așezat pe o felie de pâine prăjită. Ouăle poșate sunt plasate deasupra și sunt acoperite cu un sos format din brânză, smântână și alte ingrediente, care adaugă un gust bogat și cremos.

Este important de menționat că bucatăria italiană este cunoscută pentru diversitatea sa regională, iar rețetele pot varia în funcție de zona geografică. Cu toate acestea, ouăle florentine s-au răspândit și au devenit populare în afara Italiei, fiind apreciate în întreaga lume pentru gustul lor delicios și pentru faptul că reprezintă o opțiune sănătoasă și echilibrată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel