Data publicării:

Ouă false, lapte cu melamină şi găluşti de carton "made in China"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
capturi video
capturi video

Atenție la mâncarea contrafăcută! Chinezii produc deja de câţiva ani ouă false.

Deja faimoși pentru faptul că produc şi vând copii false şi slab calitative la haine, încălțăminte sau electronice, chinezii au reușit să meargă şi mai departe. Au creat ouă de găină false pe care le răspândesc nu doar în China, ci în întreaga Asie. Ca aspect, nu există aproape nicio diferență între un ou real și unul fals, scrie Bloomberg.

Așadar, un cumpărător obișnuit ar putea fi ușor păcălit să cumpere această marfă. Deși coaja celor false este ceva mai tare, ea seamănă extrem de bine cu cea reală. Până și pelicula subțire care protejează interiorul este prezentă în „oul chinezesc”. De asemenea, culorile și formele gălbenușului și albușului sunt aproape identice cu cele reale și doar cineva foarte atent și-ar da seama că are de-a face cu un fals. Ouăle false au apărut la mijlocul anilor ’90, iar producția lor s-a răpândit peste tot în China. În mare, prețul de producție al unui ou fals ar fi la jumătate față de cel al unui ou real. Cu instrumentele și materialele potrivite, o persoană poate produce 1.500 de ouă false pe zi.

Din ce sunt făcute

Pentru a produce albușul, chinezii folosesc rășină, amidon și pigmenți. Apoi adaugă alginat de sodiu, extras din alge brune, care dă vâscozitatea dorită. La albușul astfel preparat se adaugă gălbenușul, ce constă într-un alt amestec de rășină și pigmenți. Odată ce interiorul este gata, se creează coaja dintr-un mix de parafină, ghips și carbonat de calciu. Practic, nimic din acest ou nu provine de la vreo găină. O persoană atentă ar observa că are de-a face cu un fals. În primul rând, coaja ouălor chinezești are o formă perfectă și este fină, fără asperități. Mai mult, ouăle reale au un miros slab, pe care cele false nu-l au. De asemenea, după ce oul este spart, gălbenușul și albușul se amestecă foarte repede deoarece sunt făcute din aceleași ingrediente.

Meniul de azi: Felul 1 - plastic, felul 2 - carton

Este clar că dacă mergi în vizită în China nu prea te poți încumeta să mănânci preparate „tradiționale”, pentru că riști să consumi... carton ori plastic! Au existat deja nenumărate scandaluri în această țară din cauza mâncării false, care în ultimii ani a devenit o reală problemă din cauza resurselor limitate și a populației tot mai numeroase. Iată câteva alimente false care te vor șoca!

Lapte cu melamină

La un moment dat, a existat în China un trend alimentar care a trimis în spital aproape 60.000 de bebeluși: lapte cu melamină. Aceasta este o substanță care se folosește la fabricarea unor materiale plastice și are o compoziție chimică asemănătoare cu a cianurii. Bineînțeles, oamenii de rând nu au știut acest lucru și au cumpărat un produs despre care se spunea că are un conținut ridicat de proteine. Laptele „îmbunătățit” a dispărut de pe piață abia după ce patru bebeluși au murit din cauza substanței periculoase.

Orez şi găluşti de carton

A existat un scandal imens în China în 2011, când o publicație a scris despre un restaurant de provincie, unde orezul era, de fapt, o combinație de cartofi și... plastic. Povestea a fost confirmată în urma controalelor și scandalul a luat amploare. Deși această problemă s-a rezolvat pe plan local, ne imaginăm că este o practică mult mai răspândită, mai ales având în vedere deficitul enorm în ce privește resursele alimentare. Cât despre găluștile despre care s-a scris în 2007 într-un ziar, acestea erau umplute cu carton pus în anumite chimicale pentru a se înmuia, apoi amestecat cu grăsime de porc pentru „aromă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel