Ouă contaminate, scandalul ia amploare. Omlete congelate, retrase de la vânzare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Birou vandalizat cu oua
Birou vandalizat cu oua
Un lot de omlete congelate germane, având urme de insecticid fipronil, a fost retras din circuitul comercial la Milano, în două firme italiene fiind găsite ouă contaminate, transmite AFP.

Omletele proveneau de la grupul german Kagerr şi au fost distribuite în Italia de alt grup, a informat luni seară presa italiană un responsabil din regiunea Lombardia, notează Agerpres. El a precizat că 127 de eşantioane din acest lot contaminat au fost retrase de pe piaţă, dar alte 117 au fost deja vândute consumatorilor.

La rândul său, Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat luni că două eşantioane din cele 114 analizate în ultima săptămână pentru a căuta urme de fipronil s-au dovedit pozitive. Aceste două eşantioane proveneau de la un atelier meşteşugăresc de paste cu ouă situat în provincia Roma şi de la un centru pentru ambalarea ouălor pentru sectorul aprovizionării situat la Ancona, pe coasta Mării Adriatice, a declarat pentru agenţia italiană Agi un responsabil din cadrul Ministerul Sănătăţii.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel