Data publicării:
Ouă Benedict, un mic dejun fabulos. Rețeta este atât de simplă... dar plină de savoare
Dacă zilele trecute îți prezentam un mic dejun cu Ouă Florentine, astăzi a venit rândul delicioaselor Ouă Benedict. Iată cât de simplă poate să fie rețeta...
Ingrediente
sare
1 linguriță zeamă de lămâie
1/2 linguriță muştar
80 g unt
1 lingură smântână
2 gălbenuşuri
Pentru sosul olandez
2 chifle sau 4 felii de pâine
4 foi salată verde
8 felii bacon
sare
1 lingurita oţet
4 ouă
piper
pătrunjel sau mărar
Cum se prepară
Pentru sos, untul se topeşte până se ridică la suprafaţa puţină spumă, se dă deoparte şi se lasă să se răcorească. Între timp, într-un blender, se pun gălbenuşurile, smântâna, muştarul, zeama de lămâie, sarea şi piperul şi se mixează câteva secunde.
Untul călduţ se toarnă treptat peste amestecul din blender, continuând amestecarea. Compoziţia obţinută se toarnă într-un bol de metal sau sticlă şi se pune la bain-marie, amestecând încontinuu aproximativ 7 minute, până se transformp într-un sos gros. Se asezonează cu pătrunjel sau mărar tocat.
Într-o oală, se pune apă şi se lasă să clocotească, apoi se adaugă sare şi oţet. Se lasă flacăra mai mică şi se adăuga pe rând ouăle sparte separat într-o farfurie mică. Se fierb aproximativ 2 minute până se face albuşul, apoi se scot pe o farfurie.
Se pune puţin ulei într-o tigaie şi se rumenesc feliile de bacon pe ambele parţi.
Pe fiecare farfurie se aşază câte o jumătate de chiflă sau câte o felie de pâine uşor prăjită, deasupra o foaie de salată, două felii de bacon rumenite, un ou fiert şi câte o lingură de sos. Se consumă imediat.
Vezi și: Ouă Florentine pentru un mic dejun absolut savuros. Rețeta originală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News