Data actualizării:
Data publicării:

Oțetul, ingredientul ideal pentru rufele tale. Îți menține hainele ”ca noi”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Oțetul, ingredientul minune din cămară. Cum te poate ajuta la curățarea hainelor.

Tot mai des apelăm la produsele mai puțin dăunătoare cu mediul, dar și cu bugetul nostru. Astfel, un număr mare de persoane și-a adus aminte de produsele pe care le foloseau mamele sau bunicile noastre, de altfel, produse care se regăsesc în cele mai multe dintre gospodării, iar unul dintre ele este banalul oțet.

Astfel, adăugarea oțetului în rutina de spălare a rufelor va albi, va lumina, va reduce mirosurile și va înmuia hainele fără substanțe chimice dure.

Oțetul este ieftin și poate fi folosit în siguranță în mașinile de spălat standard și de înaltă eficiență. Trebuie reținut că în cazul în care nu găsiți oțet alb, cel din vin, care conține și tanini, este indicat ca acesta să fie diluat în apă pentru a nu risca să vă pătați lucrurile pe care vreți să le curățați.

9 motive pentru a folosi oțetul la curățarea textilelor

Alungă mirosul de mucegai

Adăugarea oțetului în timpul ciclului de spălare poate scăpa de orice miros de mucegai sau acru de pe prosoape.
Acest lucru funcționează bine pentru cantități mici de mucegai și mirosuri acrișoare. Pentru probleme mai mari de mucegai și pete, va trebui să folosiți un tratament mai agresiv.

Dizolvați reziduurile de săpun

Acidul acetic din oțetul alb distilat poate dizolva reziduurile (alcaline) lăsate în țesături de săpunuri și detergenți.

Luminează și albește hainele

Oțetul poate fi folosit pentru a da strălucire hainelor murdare. Pentru a obține din nou albirea cârpe de vase, lenjerie de corp și șosete albe din bumbac, adăugați 1 cană de oțet alb distilat la 1 galon de apă într-un vas mare. Încălziți soluția până la fierbere, opriți focul și adăugați articolele murdare. Lăsați-le să se înmoaie peste noapte, apoi spălați-le ca de obicei.

Înmoaie în mod natural țesăturile

Oțetul alb distilat acționează ca un balsam de rufe natural, eliminând murdăria corporală prinsă și reziduurile de detergent care lasă rufele cu senzația de zgârieturi.

Reduceți scamele și părul de animale de companie

Folosirea oțetului în ciclul de clătire va ajuta la prevenirea lipirii scamei și a părului de animale de companie de haine.

Luptă împotriva mirosului de la subraț

Oțetul de vin alb distilat poate fi pulverizat pe haine pentru a elimina mirosul de transpirație și petele de pe hainele albe care pot fi spălate. Umple un pulverizator cu oțet de vin alb distilat nediluat și păstrează-l la îndemână în baie.

Pulverizează oțetul direct pe zona de sub braț și lasă-l să acționeze timp de cel puțin 10 minute înainte de a pune haina în mașina de spălat.

Șterge urmele de croială

Oțetul te poate ajuta să ascunzi urmele rămase de la modificările hainelor. Pentru a scăpa de orificiile mici lăsate de-a lungul cusăturilor sau a tivurilor când o haină a fost modificată, înmoaie o bucată de material alb cu oțet de vin alb distilat, pune-o sub material pe masa de călcat și presează.

Păstrează culoarea hainelor închise la culoare

Oțetul poate ajuta la prevenirea mătuirii hainelor închise la culoare prin eliminarea reziduurilor de săpun și detergent.

Scapă de mirosuri puternice

Oțetul te ajută să elimini mirosurile puternice precum fumul de țigară sau mirosurile de mâncare, gătită acasă sau de tip fast-food.

Umple cada sau un lighean mai mare cu apă caldă și adaugă una până la două căni de oțet de vin alb distilat în funcție de mărimea încărcării de spălat, notează The Spuce.

Citește și: Bicarbonatul de sodiu și oțetul, beneficii pentru picioare și nu numai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel