Data publicării:

Oțetul alb. Beneficii, utilizări și motive să îl folosești

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Oțetul alb este un produs de bază obișnuit pe care mulți îl au în bucătărie dar acesta poate avea mult mai mult întrebuințări și beneficii. 

Nu numai că este disponibil pe scară largă dar oțetul alb este, de asemenea, incredibil de versatil și poate fi folosit pentru a scăpa de buruienile nedorite, gătit, pentru dezinfectarea suprafețelor și multe altele, conform draxe.com.

Studiile arată că oțetul poate oferi și unele beneficii serioase pentru sănătate. Cercetările sugerează că ar putea ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la scăderea colesterolului, la echilibrarea pH-ului și chiar la stimularea scăderii în greutate.

Ce este oțetul alb?


Oțetul alb este compus în mare parte din apă cu acid acetic între 5-10%. Nu numai că este utilizat pe scară largă în gătit, dar este și folosit ca produs natural de curățare, tonifiant pentru piele și pentru îndepărtarea buruienilor.


Beneficii


1. Scade zahărul din sânge


Unul dintre cele mai impresionante beneficii este capacitatea sa puternică de a regla nivelul zahărului din sânge. De fapt, o analiză efectuată de Universitatea de Științe Medicale Ahvaz Jundishapur a raportat că consumul de oțet ar putea îmbunătăți controlul glicemic prin scăderea atât a zahărului din sânge, cât și a nivelului de insulină după masă.



2. Îmbunătățește nivelul de colesterol


Deși aveți nevoie de colesterol în cantități mici, un nivel ridicat poate determina acumularea plăcii grase în artere, ceea ce poate crește riscul de boli de inimă. Unele studii arată că oțetul ar putea scădea nivelul de colesterol pentru a vă ajuta să vă mențineți inima sănătoasă și puternică.


3. Sprijină pierderea în greutate


Unele studii sugerează că acidul acetic, principalul compus din oțet, ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și poate ajuta, de asemenea, la scăderea foametei și a apetitului.



4. Omoara bacteriile


Multe dintre proprietățile medicinale ale oțetului se datorează conținutului său de acid acetic. Potrivit unei analize efectuate de BG Trauma Center Ludwigshafen, acidul acetic a fost folosit de peste 6.000 de ani ca agent antiseptic pentru a dezinfecta rănile și pentru a ajuta la tratarea și prevenirea bolilor precum ciuma.


Utilizari casnice


Oțetul posedă proprietăți antimicrobiene puternice, făcându-l o opțiune convenabilă, accesibilă și versatilă ca dezinfectant natural și curățător de uz casnic. Puteți folosi oțet alb pentru curățarea aproape orice suprafață, inclusiv blaturi, podele, ferestre și oglinzi.

Oțetul poate fi folosit chiar și pentru a curăța grăsimea și murdăria din mașina de spălat vase. 


Otetul este util si pentru indepartarea buruienilor din gradina ta. Poate fi folosit singur sau amestecat cu sare și săpun de vase pentru a-și maximiza eficacitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel