Oțet FALSIFICAT, RETRAS de pe piață. ANPC, controale în Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 13 oct 2021, 09:29
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Peste 11.000 de litri de oţet falsificat au fost opriţi de la vânzare de inspectorii ANPC. 

Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au efectuat controale în magazine ale retailerilor Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora, pentru verificarea corelatiei dintre denumire si compozitie a oțetului existent pe piață. Controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare.

În urma rapoartelor analitice ale acestor probe, realizate la laboratoare omologate din România, precum și ca urmare a analizarii contraprobelor la laboratoare din Uniunea Europeană, s-a constatat că unele dintre eșantioanele prelevate din oțetul existent la comercializare pe piața din România, despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, este, de fapt, un produs obtinut dintr-o materie prima preponderent diferita de cea declarata în denumirea produsului.

Peste 11.000 de litri de oţet falsificat

Ca atare, echipele CRPC București-Ilfov au verificat existenta la comercializare a loturilor din sortimentele de otet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme și a oprit de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet. Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, s-a dispus încetarea imediată a acestor practici înșelătoare față de consumatori și s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip, aflate la comercializare, existând suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înaintat rezultatele acestor analize colegilor de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în scopul realizării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse, scrie Mediafax.

VEZI Se schimbă regulile la RAFT. Ce va apărea alături de prețul redus. Mutare care dinamitează ofertele false

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?