Oțet din Lidl, retras definitiv de la comercializare. Ce conținea de fapt
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 05 oct 2022, 20:51
WhatsApp
foto recenzii Google Lidl
foto recenzii Google Lidl
La începutul controlului, oțetul a fost retras provizoriu de la vânzare. Acum, decizia este una definitivă. 

Este vorba despre oțetul de vin Seineana, lot 1/ 17.05.2022, comercializat în lanțul de magazine Lidl. Inițial, s-a aplicat măsura retragerii preventive de la raft, acum decizia devenind una definitivă. Prin urmare, ANPC a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea oțetului de vin menționat din circuitul consumului uman. Analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

”În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul " Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă", se spune în comunicatul ANPC, conform Agerpres. 

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.Lidl închide mai devreme. Noul program. Nu vei mai putea să-ți încarci gratuit mașina electrică în parcarea Lidl

Cel mai mare lanț de magazine din România, după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german Schwartz, și-a modificat programul de luni, 26 septembrie 2022. 

Din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate, magazinele Lidl au, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră. În plus, programul va fi și mai scurt duminica. 

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german - pentru a reduce costurile cu energia - cât și pentru a contribui la planul european de  reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum. 

Noul program Lidl: 

Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00

Duminică: 08:00 – 19:00 (cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00). 

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. 

În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea. 

Citește și: Alertă alimentară în România. Crenvurşti retraşi din magazine, ca urmare a detectării Listeria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?