Oscar Pistorius, prins între bandele din închisoare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Fostul atlet sud-african Oscar Pistorius a fost rănit într-o încăierare din închisoarea în care este deţinut, la mai puțin de două săptămâni după ce sentința pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, a fost mai mult decât dublată.

Fostul atletul paralimpic a fost implicat într-o luptă împotriva utilizării unui telefon public, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului închisorii, pentru BBC.

Pistorius, închis pentru 13 ani și cinci luni, a suferit multiple vânătăi, a adăugat el. Nu au fost raportate alte leziuni grave. "Se presupune că a fost implicat într-o altercație cu un alt deținut în legătură cu utilizarea unui telefon public în unitatea specială de îngrijire în care cei doi delincvenți sunt reținuți la Centrul de corecție Attridgeville", a adăugat purtătorul de cuvânt, Singabakho Nxumalo.

Departamentul a lansat o investigație, în ceea ce privește procedurile standard, pentru a "stabili faptele și pentru a se asigura că se iau măsurile adecvate deoarece incidentele de atac nu sunt permise", a spus el.

Confruntarea a avut loc la 10 zile după ce procurorii din Africa de Sud au susținut cu succes că pedeapsa cu șase ani a lui Pistorius, "socant de ușoară", ar trebui să crească. În noiembrie, Curtea Supremă de Apel i-a dat lui Pistorius pedeapsa minimă de 15 ani pentru crimă în Africa de Sud.

Pistorius a fost găsit inițial vinovat de omor prin imprudenţă, după ce a susținut că a împușcat-o pe iubita sa printr-o ușă când aceasta era încuiată în baie, confundând-o cu un hoț, în primele ore ale zilei de Valentine's Day din 2013. Dar Curtea Supremă de Apel a anulat decizia în 2015 și l-a găsit vinovat de crimă.

Medaliatul cu aur paralimpic de șase ori a făcut istorie devenind primul sprinter fără picioare care a concurat la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel