Data publicării:

Ororile Hamas. Șoșoacă a filmat imagini secrete din Parlament. Oana Zamfir: Este atât de inuman ce a făcut această ființă...

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Diana Șoșoacă a făcut scandal în Parlament în ședința în care s-au vizionat imaginile cu ororile făcute de Hamas.

Şedinţa comună secretă a Parlamentului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel care s-a desfășurat marţi, în sala de plen a Camerei Deputaţilor, a fost întreruptă câteva minute.

Oana Zamfir a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii „În fața națiunii”. În cadrul şedinţei a fost vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), despre care deputatul Silviu Vexler a atras atenţia că prezintă imagini sensibile.

La puţin timp după începerea şedinţei, unii parlamentari au ieşit emoţionaţi din plen, refuzând să vorbească despre imaginile văzute sau calificându-le „foarte dure".

„Dure, foarte dure imaginile. Se vede barbaria, partea de jos a omenirii. Cât de jos poate să ajungă un om astfel încât să nu-i pese de celălalt şi să se dedea la nişte crime îngrozitoare. (...) N-am mai rezistat să văd cum (...) traumatizează copiii. Eu nu pot să văd aşa ceva. Am şi eu limitele mele. Sunt foarte mulţi care rezistă. Eu nu am putut", a spus senatorul USR Sergiu Vlad.

Şedinţa a fost întreruptă la un moment dat pentru faptul că senatoarea Diana Şoşoacă a filmat, deși nu avea dreptul să difuzeze acele imagini. Pe unul dintre conturile sale de Facebook, Şoşoacă a postat primele minute ale şedinţei, întrerupând filmarea la momentul de reculegere.

Diana Șoșoacă a făcut scandal cu privire la interdicția de a filma imaginile cu ororile făcute de Hamas. Nu a fost o cerință specială pentru Parlamentul României, ci o cerință pentru toți care difuzează acest film îngrozitor. Familille victimelor și-au dat acordul ca imaginile să fie difuzate doar în „cercuri” retrânse pentru că vor ca oamenii să știe ce a făcut Hamas, dar pe de altă parte, nu vor ca imaginile să ruleze non-stop pe Internet. 

Jurnalista Oana Zamfir a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

„Eu cred că dacă ai vizionat acele imagini și nu ai înțeles de ce ele nu pot fi răspândite și de ce ți s-a pus această interdicție pe care o subliniez, fie nu te numești ființă umană, fie nu ai discernământ. Este atât de inuman ce a făcut această ființă încât pentru mine... nu știu... nu există. Este o doamnă care se află pe locul patru-cinci în sondajele pentru prezidențiale. Este o componentă pe care nu o putem ignora pentru că ea are adepți în societate. Noi am văzut imaginile cu ororile...

Atunci când vezi aceste camionete cu trupurile răpite... poate că unii se sfârșeau chiar în acele momente... poate unii erau deja fără viață, dar corpurile lor erau aduse în camionete deschise... Sute de persoane se adună să întâmpine în mod barbar aceste trofee... Ce este cel mai tulburător este că majoritatea sunt copii și adolescenți... Este o lovitură pe care o primești în clipa în care vizual ești pregătit pentru ideea de terorist... vezi acele brute cu tot ce au săvârșit... Nimeni nu te pregătește pentru asemenea imagini”, a zis Oana Zamfir la Antena 3 CNN.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a fost prezent, în Parlament, la şedinţa comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel în care a fost difuzat un film al Israel Defence Forces (IDF)


„Aş dori să mulţumesc Parlamentului României, în special preşedintelui Simonis, pentru decizia de a prezenta astăzi videoclipul cu atrocităţile comise de Hamas. Până acum ar trebui să fie clar pentru toţi cei care au văzut acest videoclip, dar şi pentru publicul larg că Hamas este ISIS. Israelul are datoria de a eradica capabilitatea militară a acestei organizaţii teroriste pentru a se asigura că nu va mai reprezenta o ameninţare pentru civilii noştri în viitor. Vom face uz de toată presiunea necesară pentru a ne aduce acasă toţi ostaticii şi o vom face conform valorilor noastre şi conform dreptului internaţional", a declarat Reuven Azar, după şedinţa Parlamentului.

El a mulţumit Parlamentului României şi pentru declaraţia adoptată în sprijinul Statului Israel.

„Aş dori să mulţumesc din nou Parlamentului României care a fost primul Parlament din lume ce a adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care condamnă Hamas şi reiterează sprijinul în privinţa dreptului Israelului de a se apăra. Mulţumim Guvernului României şi poporului român pentru sprijinul puternic şi pentru solidaritate. Israelul va învinge!", a transmis ambasadorul Israelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel