Organizația islamistă Hezbollah are peste 100.000 de combatanți
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Organizația islamistă Hezbollah are peste 100.000 de combatanți
Pixabay / Organizația islamistă Hezbollah are peste 100.000 de combatanți
Conform informațiilor din presa internațională, care îl citează pe liderul Hassan Nasrallah, organizația Hezbollah are 100.000 de luptători. 

Liderul grupării pro-iraniene Hezbollah în Liban, Hassan Nasrallah, a declarat luni că mişcarea sa are 100.000 de luptători înarmaţi şi antrenaţi, adăugând că dezvăluie aceste date pentru prima dată după violenţele de săptămâna trecută la Beirut, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Într-un discurs televizat, secretarul general al partidului şiit a acuzat partidul creştin al Forţelor libaneze că a deschis focul joi asupra susţinătorilor săi şi ai aliatului său mişcarea şiită Amal şi a avertizat partidul să nu încerce să provoace un război civil.

Doliu național în Liban

Premierul libanez, Najib Mikati, a anunţat pe Twitter o zi de doliu public vineri în Liban în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor ce au zdruncinat capitala libaneză joi, potrivit Reuters.

Şase şiiţi au fost împuşcaţi la Beirut într-un atac asupra susţinătorilor mişcării fundamentaliste Hezbollah şi a unui partid libanez aliat al său, Amal, în cursul unei manifestaţii organizate pentru a cere revocarea judecătorului care anchetează explozia devastatoare din portul capitalei libaneze din august 2020. 

Libanul a rămas fără curent electric

Libanul a rămas fără electricitate, întreaga țară rămânând în întuneric, pe fondul unei crize economice severe, scrie BBC.

Un oficial guvernamental a declarat pentru agenția de presă Reuters că cele mai mari două centrale electrice din țară, Deir Ammar și Zahrani, au fost închise din cauza lipsei de combustibil. Rețeaua electrică ”a încetat complet să funcționeze azi la prânz” și este puțin probabil să repornească câteva zile, au spus ei.          

În ultimele 18 luni, Libanul a suferit o criză economică și o penurie extremă de combustibil. Această criză a lăsat jumătate din populație în sărăcie, a paralizat moneda și a stârnit demonstrații majore împotriva politicienilor.

Te-ar mai putea interesa și: Libanul a rămas fără CURENT! Oamenii, lăsați în beznă, după ce cele mai mari două centrale au fost OPRITE din cauza crizei de combustibil - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel