Orez cu varză, rețeta de post a călugărilor de la Muntele Athos
Află în articol cum se gătește orezul cu varză, o rețetă de post a călugărilor de la Muntele Athos.
Orezul cu varză este o rețetă de post folosită de către călugării de la Muntele Athos care au și un ingredient special. Citește mai jos cum se prepară orezul cu varză, o rețetă perfectă în această perioadă, mai ales că suntem în Postul Paștelui.
Orez cu varză, ingrediente:
o varză
o cană de orez
4 tulpini de ţelină mărunţite
2 cepe mari tocate
4 căţei de usturoi mărunţiţi
2 foi de dafin
oregano
chimen
scorţişoară
300 ml de ulei
sare
piper
1 pahar de vin roşu
5 roşii (date pe râzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat)
Orez cu varză, mod de preparare
În primul rând trebuie să spălați și să curățați varza de frunzele exterioare. Apoi, îndepărtați cotorul şi tăiați frunzele în fâşii de 2 cm.
Varza tăiată se pune se pune la fiert împreună orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul. Puneți suficientă apă încât legumele să fie acoperite, iar peste cratiță puneți un capac, scrie crestinortodox.ro. Ulterior, se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză. Se amestecă totul bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. Aveți mare grijă să nu se prindă mâncarea. O puteți mânca caldă, cu castraveți murați lângă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News