Ore de foc pentru Salvamont în ultimele 24 de ore: O intervenție de urgență pe oră și 25 de oameni salvați
Data publicării:
Autor: Florina Pop
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
Sursă foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
În ultimele 24 de ore, salvamontiștii au avut 20 de intervenții de urgență și au salvat 25 de oameni.

Salvamontiștii au avut 20 de intervenții de urgență în ultimele 24 de ore. Aceștia au reușit să salveze 25 de oameni. 12 dintre aceștia au ajuns la spital.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

6 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,

5 apeluri pentru Salvamont Sinaia,

4 apeluri pentru Salvamont Bistrita-Năsăud,

1 apel pentru Salvamont Azuga,

1 apel pentru Salvamont Sibiu,

1 apel pentru Salvamont Borșa,

1 apel pentru Salvamont Lupeni,

1 apel pentru Salvamont Cluj.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 25 persoane, dintre acestea 12 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital .S-au mai primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, potrivit Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont.

VEZI și: Recomandări esenţiale pentru iubitorii muntelui, în sezonul de iarnă

Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu recomanda turiștilor care merg pe munte doreşte să se echipeze specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă).

VEZI și: Situaţiile în care nu trebuie să mai urmăm traseul indicat de GPS: Nu continuaţi drumul! Riscurile la care ne expunem sunt multiple

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să-și planifice cu grijă vacanțele, să se intereseze asupra stării drumului și a condițiilor meteo, mai ales dacă se dorește să se meargă pe drumuri secundare sau forestiere. ”Dacă întâlniți marcaje de restricționare și avertizare, respectați-le, nu continuați drumul dacă asfaltul se termină sau terasamentul drumului devine instabil, denivelat și cu urme majore de utilaje forestiere ce îngreunează deplasarea", mai amintesc salvamontiştii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel